Elf mensen zonder papieren aangetroffen bij controleactie politie in Halle-Vilvoorde

 Elf mensen zonder papieren aangetroffen bij controleactie politie in Halle-Vilvoorde

Bij een grootscheepse controleactie van de verschillende politiediensten in het arrondissement Halle-Vilvoorde zijn elf mensen zonder geldige verblijfspapieren aangetroffen. Die mensen mochten na contactname met de Dienst Vreemdelingenzaken beschikken, al kregen sommigen het bevel om het grondgebied te verlaten. Dat meldt de federale politie vrijdag.

De controleactie van de federale en lokale politiediensten vond plaats in de nacht van woensdag 9 maart 2016 op donderdag 10 maart 2016 in het hele gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde. Deze zogenaamde "Exit"-actie was gericht tegen woninginbraken, homejackings, rondtrekkende dadergroeperingen, verkeerscriminaliteit, mensensmokkel en illegale migratie. Daarom werd de focus in een eerste fase gelegd op de parking van autosnelweg E40 te Groot-Bijgaarden, waar de elf mensen zonder papieren werden aangetroffen.

Aan de actie namen alle 13 lokale politiezones van het arrondissement Halle-Vilvoorde deel, naast de federale Spoorwegpolitie Brussel, de federale wegpolitie Brabant en de federale gerechtelijke politie (FGP) Halle-Vilvoorde. Zij kregen versterking van drughonden, patrouillehonden, migratiecontrole-honden en de dienst Luchtsteun.

In totaal controleerden de politiediensten 149 voertuigen en 144 personen. Een persoon bleek geseind te staan omdat zijn woonplaats onbekend was en een voertuig werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. De politie stelde ook een aantal processen-verbaal op voor verkeersinbreuken en er werd ook 35 gram marihuana aangetroffen. 74 bestuurders legden een negatieve ademtest af.

Een persoon werd opgepakt omdat hij drugs zou verkopen en twee andere mensen werden in de boeien geslagen omdat ze zich weerspannig opstelden of te veel gedronken hadden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u