Eerste zichtbare stappen voor grotere voetgangerszone Brussel

 Eerste zichtbare stappen voor grotere voetgangerszone Brussel

In Brussel zijn de voorbereidende werken voor de uitbreiding van de voetgangerszone in de hoofdstad gestart. Dat heeft Brussels schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open Vld) maandag bekendgemaakt. Het gaat om de wegmarkeringen op de fietspaden.

Vanaf 29 juni vergroot de voetgangerszone in de hoofstad van 35 ha naar 50 ha. Die uitbreiding maakt deel uit van het nieuwe circulatieplan voor de Brussels vijfhoek. Samen met de uitbreiding van de voetgangerszone veranderen heel wat straten van rijrichting en buslijnen van eindhalte.

"De voorbereidingen voor de aanpassingen zijn al maanden bezig, maar vanaf vandaag worden die voorbereidingen ook zichtbaar. Alles zal klaar zijn voor de invoering van de grotere voetgangerszone op 29 juni", aldus Ampe.

BRUXELLES 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u