Eerste zichtbare stappen voor grotere voetgangerszone Brussel

 Eerste zichtbare stappen voor grotere voetgangerszone Brussel

In Brussel zijn de voorbereidende werken voor de uitbreiding van de voetgangerszone in de hoofdstad gestart. Dat heeft Brussels schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open Vld) maandag bekendgemaakt. Het gaat om de wegmarkeringen op de fietspaden.

Vanaf 29 juni vergroot de voetgangerszone in de hoofstad van 35 ha naar 50 ha. Die uitbreiding maakt deel uit van het nieuwe circulatieplan voor de Brussels vijfhoek. Samen met de uitbreiding van de voetgangerszone veranderen heel wat straten van rijrichting en buslijnen van eindhalte.

"De voorbereidingen voor de aanpassingen zijn al maanden bezig, maar vanaf vandaag worden die voorbereidingen ook zichtbaar. Alles zal klaar zijn voor de invoering van de grotere voetgangerszone op 29 juni", aldus Ampe.

BRUXELLES 15/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u