Communicatie rond voetgangerszone kost stad Brussel 100.000 euro

 Communicatie rond voetgangerszone kost stad Brussel 100.000 euro

De stad Brussel spendeert in totaal 102.582 euro aan communicatie om de verkeerswijzigingen die eind juni in werking treden te begeleiden. Dat antwoordde schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open Vld) op een vraag van gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA).

Op maandag 29 juni wordt de voetgangerszone in de hoofdstad uitgebreid van 35 naar 50 hectare. In verschillende omliggende straten veranderen de rijrichtingen en ook de MIVB brengt ingrijpende wijzigingen aan in het busaanbod voor de vijfhoek. Hoewel de stad al een vijftigtal infovergaderingen heeft gehouden voor bewoners, handelaars en bedrijven, zijn er nog een heel aantal mensen niet op de hoogte van de veranderingen.

Daarom investeert Brussel meer dan 100.000 euro in een website, callcenter met 0800-nummer, flyeracties en een brievenbussenronde. Al meer dan 3.000 mensen zijn ingeschreven op een elektronische nieuwsbrief die hen op de hoogte houdt van de wijzigingen. De stad stuurde ook e-mails naar administraties en grote bedrijven in het centrum om hun personeel in te lichten. Navigatiesystemen Google, Apple en Tomtom zullen op voorhand hun software aanpassen, en aan de ingangen van de vijfhoek komen karren met grote infoschermen.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB neemt de communicatie over het gewijzigde vervoersaanbod voor zijn rekening.

BRUSSEL 04/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu