Communicatie rond voetgangerszone kost stad Brussel 100.000 euro

 Communicatie rond voetgangerszone kost stad Brussel 100.000 euro

De stad Brussel spendeert in totaal 102.582 euro aan communicatie om de verkeerswijzigingen die eind juni in werking treden te begeleiden. Dat antwoordde schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open Vld) op een vraag van gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA).

Op maandag 29 juni wordt de voetgangerszone in de hoofdstad uitgebreid van 35 naar 50 hectare. In verschillende omliggende straten veranderen de rijrichtingen en ook de MIVB brengt ingrijpende wijzigingen aan in het busaanbod voor de vijfhoek. Hoewel de stad al een vijftigtal infovergaderingen heeft gehouden voor bewoners, handelaars en bedrijven, zijn er nog een heel aantal mensen niet op de hoogte van de veranderingen.

Daarom investeert Brussel meer dan 100.000 euro in een website, callcenter met 0800-nummer, flyeracties en een brievenbussenronde. Al meer dan 3.000 mensen zijn ingeschreven op een elektronische nieuwsbrief die hen op de hoogte houdt van de wijzigingen. De stad stuurde ook e-mails naar administraties en grote bedrijven in het centrum om hun personeel in te lichten. Navigatiesystemen Google, Apple en Tomtom zullen op voorhand hun software aanpassen, en aan de ingangen van de vijfhoek komen karren met grote infoschermen.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB neemt de communicatie over het gewijzigde vervoersaanbod voor zijn rekening.

BRUSSEL 04/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u