Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

  Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

Een dronken bestuurder heeft zondagochtend met zijn wagen over een afstand van 120 meter heel wat schade aangericht aan de weginfrastructuur op de Bredabaan, op de grens van Antwerpen en Schoten. Zo wordt vernomen bij de Antwerpse lokale politie. De man raakte gekneld, maar bleek lichtgewond. Hij was weerspannig en werd geboeid.

De 27-jarige inwoner van Beveren reed zondagochtend omstreeks 4.30 uur vermoedelijk tegen hoge snelheid op de Bredabaan. Ter hoogte van de tramterminus liep het fout. "Over een lengte van 120 meter heeft hij een deel van de weginfrastructuur weggemaaid", zegt Antwerps politiewoordvoerder Veerle De Vries. "Hij raakte twee palen van de spanningsleiding voor de tram. Hij raakte ook nog andere palen, met daarop verkeersborden, die werden weggekatapulteerd."

De wagen schoof verder ook over verhoogde beddingen van De Lijn, een fietspad en een rij struiken en knalde uiteindelijk tegen een boom. Een getuige hoorde de klap, zag dan een stofwolk en even verder de auto zelf. De getuige belde de hulpdiensten, die de geknelde en lichtgewonde man moesten bevrijden. Er waren geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

De man bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De man was ook redelijk agressief en werd geboeid door de Schotense politie.

ANTWERPEN 18/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u