Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

  Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

Een dronken bestuurder heeft zondagochtend met zijn wagen over een afstand van 120 meter heel wat schade aangericht aan de weginfrastructuur op de Bredabaan, op de grens van Antwerpen en Schoten. Zo wordt vernomen bij de Antwerpse lokale politie. De man raakte gekneld, maar bleek lichtgewond. Hij was weerspannig en werd geboeid.

De 27-jarige inwoner van Beveren reed zondagochtend omstreeks 4.30 uur vermoedelijk tegen hoge snelheid op de Bredabaan. Ter hoogte van de tramterminus liep het fout. "Over een lengte van 120 meter heeft hij een deel van de weginfrastructuur weggemaaid", zegt Antwerps politiewoordvoerder Veerle De Vries. "Hij raakte twee palen van de spanningsleiding voor de tram. Hij raakte ook nog andere palen, met daarop verkeersborden, die werden weggekatapulteerd."

De wagen schoof verder ook over verhoogde beddingen van De Lijn, een fietspad en een rij struiken en knalde uiteindelijk tegen een boom. Een getuige hoorde de klap, zag dan een stofwolk en even verder de auto zelf. De getuige belde de hulpdiensten, die de geknelde en lichtgewonde man moesten bevrijden. Er waren geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

De man bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De man was ook redelijk agressief en werd geboeid door de Schotense politie.

ANTWERPEN 18/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u