Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

  Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

Een dronken bestuurder heeft zondagochtend met zijn wagen over een afstand van 120 meter heel wat schade aangericht aan de weginfrastructuur op de Bredabaan, op de grens van Antwerpen en Schoten. Zo wordt vernomen bij de Antwerpse lokale politie. De man raakte gekneld, maar bleek lichtgewond. Hij was weerspannig en werd geboeid.

De 27-jarige inwoner van Beveren reed zondagochtend omstreeks 4.30 uur vermoedelijk tegen hoge snelheid op de Bredabaan. Ter hoogte van de tramterminus liep het fout. "Over een lengte van 120 meter heeft hij een deel van de weginfrastructuur weggemaaid", zegt Antwerps politiewoordvoerder Veerle De Vries. "Hij raakte twee palen van de spanningsleiding voor de tram. Hij raakte ook nog andere palen, met daarop verkeersborden, die werden weggekatapulteerd."

De wagen schoof verder ook over verhoogde beddingen van De Lijn, een fietspad en een rij struiken en knalde uiteindelijk tegen een boom. Een getuige hoorde de klap, zag dan een stofwolk en even verder de auto zelf. De getuige belde de hulpdiensten, die de geknelde en lichtgewonde man moesten bevrijden. Er waren geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

De man bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De man was ook redelijk agressief en werd geboeid door de Schotense politie.

ANTWERPEN 18/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u