Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

  Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

Een dronken bestuurder heeft zondagochtend met zijn wagen over een afstand van 120 meter heel wat schade aangericht aan de weginfrastructuur op de Bredabaan, op de grens van Antwerpen en Schoten. Zo wordt vernomen bij de Antwerpse lokale politie. De man raakte gekneld, maar bleek lichtgewond. Hij was weerspannig en werd geboeid.

De 27-jarige inwoner van Beveren reed zondagochtend omstreeks 4.30 uur vermoedelijk tegen hoge snelheid op de Bredabaan. Ter hoogte van de tramterminus liep het fout. "Over een lengte van 120 meter heeft hij een deel van de weginfrastructuur weggemaaid", zegt Antwerps politiewoordvoerder Veerle De Vries. "Hij raakte twee palen van de spanningsleiding voor de tram. Hij raakte ook nog andere palen, met daarop verkeersborden, die werden weggekatapulteerd."

De wagen schoof verder ook over verhoogde beddingen van De Lijn, een fietspad en een rij struiken en knalde uiteindelijk tegen een boom. Een getuige hoorde de klap, zag dan een stofwolk en even verder de auto zelf. De getuige belde de hulpdiensten, die de geknelde en lichtgewonde man moesten bevrijden. Er waren geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

De man bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De man was ook redelijk agressief en werd geboeid door de Schotense politie.

ANTWERPEN 18/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u