Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

  Dronken bestuurder richt veel schade aan op 120 meter van Bredabaan

Een dronken bestuurder heeft zondagochtend met zijn wagen over een afstand van 120 meter heel wat schade aangericht aan de weginfrastructuur op de Bredabaan, op de grens van Antwerpen en Schoten. Zo wordt vernomen bij de Antwerpse lokale politie. De man raakte gekneld, maar bleek lichtgewond. Hij was weerspannig en werd geboeid.

De 27-jarige inwoner van Beveren reed zondagochtend omstreeks 4.30 uur vermoedelijk tegen hoge snelheid op de Bredabaan. Ter hoogte van de tramterminus liep het fout. "Over een lengte van 120 meter heeft hij een deel van de weginfrastructuur weggemaaid", zegt Antwerps politiewoordvoerder Veerle De Vries. "Hij raakte twee palen van de spanningsleiding voor de tram. Hij raakte ook nog andere palen, met daarop verkeersborden, die werden weggekatapulteerd."

De wagen schoof verder ook over verhoogde beddingen van De Lijn, een fietspad en een rij struiken en knalde uiteindelijk tegen een boom. Een getuige hoorde de klap, zag dan een stofwolk en even verder de auto zelf. De getuige belde de hulpdiensten, die de geknelde en lichtgewonde man moesten bevrijden. Er waren geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

De man bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De man was ook redelijk agressief en werd geboeid door de Schotense politie.

ANTWERPEN 18/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u