Dolle man opgepakt na achtervolging in Fosses-la-Ville

 Dolle man opgepakt na achtervolging in Fosses-la-Ville

Een in 1995 geboren man is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur opgepakt in Fosses-la-Ville, in de provincie Namen, wegens "irrationeel" rijgedrag. Dat meldt de substituut-procureur des Konings van Namen. Er vielen geen gewonden.

"Deze furieuze snelheidspiraat passeerde aan bijzonder hoge snelheid een politiecombi, die de blauwe zwaailichten aanzette en de achtervolging inzette. De jongeman reed aan excessieve snelheid, maakte rechtsomkeer, reed in de verkeerde rijrichting en weigerde de bevelen van de politie op te volgen. Automobilisten die uit de andere rijrichting kwamen waren genoodzaakt om zich naast de weg te begeven om een aanrijding te vermijden", aldus de substituut-procureur des Konings.

Na een achtervolging van een half uur kon de snelheidsgek onderschept worden. "De man was niet in normale toestand. Hij was erg nerveus en slaakte kreten in de politiecombi. Wellicht was hij onder invloed van verdovende middelen", klinkt het bij het parket. De man wordt zaterdagochtend verhoord.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u