Dolle man opgepakt na achtervolging in Fosses-la-Ville

 Dolle man opgepakt na achtervolging in Fosses-la-Ville

Een in 1995 geboren man is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur opgepakt in Fosses-la-Ville, in de provincie Namen, wegens "irrationeel" rijgedrag. Dat meldt de substituut-procureur des Konings van Namen. Er vielen geen gewonden.

"Deze furieuze snelheidspiraat passeerde aan bijzonder hoge snelheid een politiecombi, die de blauwe zwaailichten aanzette en de achtervolging inzette. De jongeman reed aan excessieve snelheid, maakte rechtsomkeer, reed in de verkeerde rijrichting en weigerde de bevelen van de politie op te volgen. Automobilisten die uit de andere rijrichting kwamen waren genoodzaakt om zich naast de weg te begeven om een aanrijding te vermijden", aldus de substituut-procureur des Konings.

Na een achtervolging van een half uur kon de snelheidsgek onderschept worden. "De man was niet in normale toestand. Hij was erg nerveus en slaakte kreten in de politiecombi. Wellicht was hij onder invloed van verdovende middelen", klinkt het bij het parket. De man wordt zaterdagochtend verhoord.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u