Dolle man opgepakt na achtervolging in Fosses-la-Ville

 Dolle man opgepakt na achtervolging in Fosses-la-Ville

Een in 1995 geboren man is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur opgepakt in Fosses-la-Ville, in de provincie Namen, wegens "irrationeel" rijgedrag. Dat meldt de substituut-procureur des Konings van Namen. Er vielen geen gewonden.

"Deze furieuze snelheidspiraat passeerde aan bijzonder hoge snelheid een politiecombi, die de blauwe zwaailichten aanzette en de achtervolging inzette. De jongeman reed aan excessieve snelheid, maakte rechtsomkeer, reed in de verkeerde rijrichting en weigerde de bevelen van de politie op te volgen. Automobilisten die uit de andere rijrichting kwamen waren genoodzaakt om zich naast de weg te begeven om een aanrijding te vermijden", aldus de substituut-procureur des Konings.

Na een achtervolging van een half uur kon de snelheidsgek onderschept worden. "De man was niet in normale toestand. Hij was erg nerveus en slaakte kreten in de politiecombi. Wellicht was hij onder invloed van verdovende middelen", klinkt het bij het parket. De man wordt zaterdagochtend verhoord.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u