Derde flitsmarathon - Mobiele camera’s controleerden 262.230 voertuigen

 Derde flitsmarathon - Mobiele camera’s controleerden 262.230 voertuigen

Tijdens de derde flitsmarathon met mobiele camera's controleerde de federale politie 262.230 voertuigen. Agenten stelden 16.855 processen-verbaal en onmiddellijke inningen op, en 62 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

De flitspalen zijn voorlopig goed voor 2.347 processen-verbaal. De derde flitsmarathon liep van donderdag 23 april om 6 uur tot vrijdag 24 april om 6 uur en gebeurde in samenwerking met de lokale politiezones. Zowel vaste als mobiele radars werden ingezet en dat op het hele snelwegennet en secundaire weggennet van ons land. De politie wilde met deze actie autobestuurders minder snel doen rijden en hen sensibiliseren voor de gevaren van overdreven snelheid. Aan deze actie namen 80 politiemensen van de federale wegpolitie en 105 lokale politiezones deel. De flitsmarathon viel binnen de boeteloze week van het gemeenschappelijk vakbondsfront, maar toch tekenden volgens de federale politie de meeste personeelsleden present op het terrein.

De resultaten tonen aan dat de strijd tegen overdreven snelheid in ieder geval noodzakelijk blijft, zowel preventief als repressief, en daarom volgt er de komende maanden misschien nog een vierde flitsmarathon.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u