Derde flitsmarathon - Mobiele camera’s controleerden 262.230 voertuigen

 Derde flitsmarathon - Mobiele camera’s controleerden 262.230 voertuigen

Tijdens de derde flitsmarathon met mobiele camera's controleerde de federale politie 262.230 voertuigen. Agenten stelden 16.855 processen-verbaal en onmiddellijke inningen op, en 62 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

De flitspalen zijn voorlopig goed voor 2.347 processen-verbaal. De derde flitsmarathon liep van donderdag 23 april om 6 uur tot vrijdag 24 april om 6 uur en gebeurde in samenwerking met de lokale politiezones. Zowel vaste als mobiele radars werden ingezet en dat op het hele snelwegennet en secundaire weggennet van ons land. De politie wilde met deze actie autobestuurders minder snel doen rijden en hen sensibiliseren voor de gevaren van overdreven snelheid. Aan deze actie namen 80 politiemensen van de federale wegpolitie en 105 lokale politiezones deel. De flitsmarathon viel binnen de boeteloze week van het gemeenschappelijk vakbondsfront, maar toch tekenden volgens de federale politie de meeste personeelsleden present op het terrein.

De resultaten tonen aan dat de strijd tegen overdreven snelheid in ieder geval noodzakelijk blijft, zowel preventief als repressief, en daarom volgt er de komende maanden misschien nog een vierde flitsmarathon.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u