De Lijn bestelt 107 bussen

 De Lijn bestelt 107 bussen

De Lijn bestelt 107 bussen bij de Vlaamse busbouwers Van Hool en VDL. Het gaat om een investering van 26,8 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft daarvoor het licht op groen gezet. Dat heeft Belga vernomen bij het kabinet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en bij De Lijn. De eerste nieuwe bussen zullen eind 2016 in het straatbeeld verschijnen. Het contract voorziet een mogelijke uitbreiding met 121 streekbussen.

De Vlaamse vervoersmaatschappij blijft haar vloot stelselmatig vernieuwen. De voorbije drie jaar bestelde De Lijn al 88 trams en ruim 400 bussen, goed voor een totale investering van 320 miljoen euro.

Op de laatste ministerraad voor het zomerreces (17 juli) heeft de Vlaamse regering het licht op groen gezet voor een bijkomende bestelling van 107 bussen. De bussen worden besteld bij de Vlaamse busbouwers Van Hool (Lier) en VDL (Roeselare). Van Hool mag 31 gelede bussen leveren, VDL 67 streekbussen en 9 gelede bussen.

De bestelling wordt gespreid over Vlaanderen. Zo krijgt Antwerpen 16 bussen, Limburg 34, Oost-Vlaanderen 23, Vlaams-Brabant 9 en West-Vlaanderen 25. In het contract is een mogelijke uitbreiding met 121 bijkomende streekbussen voorzien.

De nieuwe bussen zijn volgens De Lijn een verbetering voor onder meer het brandstofverbruik, de milieu-impact, de toegankelijkheid en het comfort. Zo verbruiken de bussen 22 procent minder diesel dan de bussen die ze vervangen, wat zorgt voor een besparing van 535.000 liter diesel en een minderuitstoot van 1.429 ton CO2.

Verder zal na de instroom 90 procent van de bussen toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Nu is dat nog 77 procent. Het aandeel bussen met airco zal ook stijgen tot 75 procent.

BRUSSEL 15/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u