Daimler test zelfrijdende vrachtwagen voor eerst op Duitse snelweg

 Daimler test zelfrijdende vrachtwagen voor eerst op Duitse snelweg

Het Duitse auto- en truckconcern Daimler, moederhuis van Mercedes-Benz, heeft vrijdag een eerste rit uitgevoerd met een zelfrijdende vrachtwagen op een snelweg in het zuiden van Duitsland. Dat heeft de autobouwer vrijdag bekendgemaakt.

De vrachtwagen van het model Actros werd uitgerust met de nieuwe technologie "Highway Pilot" en reed vrijdag voor het eerst in reële verkeersomstandigheden over een afstand van 14 kilometer op de snelweg A8 tussen Stuttgart en de gemeente Denkendorf, in de deelstaat Baden-Württemberg (zuidwesten), waar zich de zetel van de fabrikant bevindt.

Het prototype legde eerder al 20.000 testkilometers af in de VS en Duitsland. De Duitse autoriteiten gaven recentelijk toelating om de truck op alle Duitse snelwegen te laten rijden zonder interventie van een bestuurder. Die laatste moet evenwel in de cabine aanwezig blijven om zonodig toch het stuur te kunnen overnemen.

FRANKFURT 02/10 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u