Voetgangerszone Brussel - BRAL ziet positieve evolutie in circulatieplan stad Brussel

 Voetgangerszone Brussel - BRAL ziet positieve evolutie in circulatieplan stad Brussel

De Brusselse Raad voor het Leefmilieu (BRAL) is gematigd positief over de wijzigingen die de stad Brussel heeft aangebracht aan het circulatieplan dat met de uitbreiding van de voetgangerszone gepaard gaat. "Veel zal afhangen van hoe men de testfase evalueert", zegt stafmedewerker Joost Vandenbroele.

BRAL noteert enkele wijzigingen ten opzichte van de plannen die in januari werden goedgekeurd door de Brusselse gemeenteraad. "Verschillende straten waar in de oorspronkelijke plannen twee baanvakken voorzien waren, zoals de Arteveldestraat of de Bogaardenstraat, voorzien nu slechts één autobaanvak en twee fietspaden", zegt Vandenbroele, die vermoedt dat de resultaten van de Technum-studie die stad en gewest lieten uitvoeren bevestigden wat BRAL en een groot aantal bewoners al vermoedden: dat de bestemmingslus tot een "miniring" zou verworden en samen met de nieuwe parkings een aanzuigeffect zou hebben op het autoverkeer.

Aan de oproep van minister Pascal Smet om het woord "Miniring" nu te laten vallen, weigert BRAL voorlopig echter gehoor te geven: "Enkele essentiële straten, zoals de Wolvengracht behouden twee baanvakken. Zolang het plan geen zekerheid biedt over het effectief doorknippen van het transitverkeer en het verminderen van het autoverkeer, blijven we spreken over een miniring", aldus Joost Vandenbroele.

Omdat nog weinig definitief is vastgelegd, beschouwt de stadsbeweging de analyse van de testfase als een cruciaal moment voor het project, waarbij men ook naar de evaluatie van de bewoners moet luisteren. Wat de invulling van de voetgangerszone betreft, vreest BRAL dat de nieuwe plannen vooral dienen om meer toeristen naar het centrum te lokken, wat de leefbaarheid voor de bewoners, in tegenstelling tot wat het schepencollege beweert, niet ten goede zal komen.

BRUSSEL 20/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u