Busongeval Frankrijk - Identificatie van de slachtoffers kan tot drie weken duren

 Busongeval Frankrijk - Identificatie van de slachtoffers kan tot drie weken duren

Meer dan 24 uur na het busongeval in Puisseguin, in de Franse Gironde, is er nog steeds onduidelijkheid over het totaal aantal slachtoffers. Voorlopig zijn er zeker 43 mensen gestorven bij de frontale botsing van vrijdag tussen een autobus en vrachtwagen. Beide voertuigen hebben meteen na de aanrijding vuur gevat, wat de identificatie van de slachtoffers er niet gemakkelijker op maakt. Experten van de Franse recherche mikken op een drietal weken, klinkt het.

Al zeker 43 mensen lieten het leven bij het zwaarste verkeersongeluk in Frankrijk sinds 1982. Maar dat cijfer kan nog oplopen als blijkt dat er op de bus niet 41 maar 42 dodelijke slachtoffers zaten. De vrachtwagenchauffeur en zijn zoontje, die naast hem op de passagiersstoel zat, kwamen ook om. Acht mensen raakten gewond, onder wie vier zwaargewonden, maar zij verkeren niet in levensgevaar.

De Franse nationale recherche (IRCGN) is in de vroege ochtend aangekomen op de plek van het ongeval. Zij zullen samen met de wetsdokters de lijken identificeren. "Ze zullen lichaam per lichaam afwerken, op een zeer methodische manier", zegt kolonel Ghislain Réty van de politie van de Gironde-streek. Het hele identificatieproces zou "tot drie weken" kunnen duren, zegt een verantwoordelijke van de IRCGN.

Ook experts op het vlak van mobiliteit en pyrotechniek zijn aanwezig om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Er heerst verbazing bij de experts over hoe snel beide voertuigen na de botsing brand hebben gevat.

De onderzoekers beschikken wel over de zwarte doos van de vrachtwagen maar daaruit zal niet meteen veel nuttige informatie gehaald kunnen worden, want het toestel verkeert in zeer slechte staat, zegt een politieagent. "Het is nog te vroeg om te zeggen of het bruikbaar zal zijn."

BRUSSEL 24/10 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u