Burgemeesters Halle-Vilvoorde eisen versnelde uitvoering 'urgentieprogramma mobiliteit'

 Burgemeesters Halle-Vilvoorde eisen versnelde uitvoering 'urgentieprogramma mobiliteit'

Het Toekomstforum Halle-Vilvoorde, de koepel van burgemeesters van Halle-Vilvoorde, eist dat de hogere overheden werk maken van een intensief mobiliteitsprogramma voor de regio om de fileproblemen weg te werken. De negatieve economische en ecologische gevolgen van de aanhoudende files zijn volgens de burgemeesters niet alleen voelbaar in Halle-Vilvoorde maar in heel Vlaanderen 'want de ring als draaischijf van het autowegennet werkt niet meer'.

De burgemeesters vragen daarom met aandrang dat er snel werk wordt gemaakt van een 'urgentieprogramma mobiliteit'. Het gaat meer bepaald om de versnelde uitvoering van de geplande optimalisatie van de Brusselse noorderring, de omvorming van de A12 en A8 (doortocht Halle) tot volwaardige snelwegen zonder gelijkgrondse kruisingen, de verbetering van de doorstroming en aansluiting van de grote invalswegen (N6, N8, N9 en ringweg rond Asse) op de Brusselse ring, een betere ontsluiting van Brussels Airport, de versnelde realisatie van de drie tramlijnen (Jette-Zaventem, Willebroek-Jette en Noordstation-Zaventem) voorzien in het BrabantNet en de aanleg van de fietssnelwegen Kanaalroute, HST route, Mechelen-Brussel, Asse-Brussel, Aalst-Dilbeek-Brussel en Denderleeuw-Brussel.

Daarnaast wordt een doorgedreven multi-modaal vervoersbeleid geëist. Het gaat onder meer om de uitbouw van multimodale knooppunten met fietsparkings, Park&Ride parkings en van moderne GEN-stations in Vilvoorde, de Kerklaan in Machelen, Ruisbroek enzovoort.

Publieke vervoersmaatschappijen moeten meer overleggen met de gemeenten om de kwaliteit van het aanbod te versterken. Voorts pleiten de burgemeesters voor de uitwerking van een vrachtroutenetwerk, de verdere uitbouw van vervoer te water en invoering van slimme verkeersmaatregelen. Tot slot worden meer middelen geëist voor de Administratie Wegen Vlaams-Brabant en de oprichting van een bijzonder investeringsfonds.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u