Brusselse voetgangerszone - N-VA kritisch over 'positieve evaluatie': centrum is muizenval geworden

 Brusselse voetgangerszone - N-VA kritisch over 'positieve evaluatie': centrum is muizenval geworden

"Er is geen reden om zo lyrisch te zijn over de evaluatie van de verkeersvrije lanen", reageert Brussels N-VA-gemeenteraadslid Johan Van den Driessche op de evaluatie-euforie van Stad Brussel. "Deze evaluatie is weinig kritisch en bijzonder tendentieus. Ze benadrukt enkel de positieve zaken, maar zwijgt in alle talen over de negatieve. Hoe kan men een globaal oordeel vellen zonder cijfers over bijvoorbeeld veiligheid, netheid, impact op de omzet van de handelaars en horeca, de evaluatie van fietsers, bedrijven en werkgevers, het openbaar vervoer of de verkeersblokkades binnen de vijfhoek?", vraagt hij zich af.

Johan Van den Driessche benadrukt dat hij voorstander is van een verkeersvrij centrum. "De bedoeling van zo'n ingreep moet echter zijn dat het een stad leefbaarder maakt. Vandaag is dat eerder het omgekeerde. Met het huidig mobiliteitsplan kiest de stad Brussel voor georganiseerde chaos waardoor onze stad meer en meer op een verkeersmuizenval begint te lijken", vindt de N-VA'er.

De vastgestelde daling van de verkeersstroom in het centrum is voor Van den Driessche eerder negatief: "Het centrum is ontzettend moeilijk bereikbaar waardoor het wordt vermeden. Met alle negatieve gevolgen van dien op bijvoorbeeld de omzet van de handelaars." Hij vindt het ook onlogisch om de verkeersstromen af te leiden van de grote lanen naar de kleinere straten waar ook scholen en ziekenhuizen liggen. Die verkeersstromen lopen regelmatig vast omdat de straten te smal zijn. Verkeerd geparkeerde voertuigen blokkeren hierdoor bussen en dergelijke, maar bijvoorbeeld ook hulpdiensten. "Dit vermindert niet enkel de leefbaarheid, maar is gewoonweg gevaarlijk", zegt Van den Driessche. Bovendien trekt hij in twijfel of er wel echt geluisterd is naar de inwoners. Zo verliep de wijkvergadering van de Sint-Jacobswijk bijzonder rumoerig omdat de inwoners gewoon geen antwoorden kregen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u