Brusselse voetgangerszone - N-VA kritisch over 'positieve evaluatie': centrum is muizenval geworden

 Brusselse voetgangerszone - N-VA kritisch over 'positieve evaluatie': centrum is muizenval geworden

"Er is geen reden om zo lyrisch te zijn over de evaluatie van de verkeersvrije lanen", reageert Brussels N-VA-gemeenteraadslid Johan Van den Driessche op de evaluatie-euforie van Stad Brussel. "Deze evaluatie is weinig kritisch en bijzonder tendentieus. Ze benadrukt enkel de positieve zaken, maar zwijgt in alle talen over de negatieve. Hoe kan men een globaal oordeel vellen zonder cijfers over bijvoorbeeld veiligheid, netheid, impact op de omzet van de handelaars en horeca, de evaluatie van fietsers, bedrijven en werkgevers, het openbaar vervoer of de verkeersblokkades binnen de vijfhoek?", vraagt hij zich af.

Johan Van den Driessche benadrukt dat hij voorstander is van een verkeersvrij centrum. "De bedoeling van zo'n ingreep moet echter zijn dat het een stad leefbaarder maakt. Vandaag is dat eerder het omgekeerde. Met het huidig mobiliteitsplan kiest de stad Brussel voor georganiseerde chaos waardoor onze stad meer en meer op een verkeersmuizenval begint te lijken", vindt de N-VA'er.

De vastgestelde daling van de verkeersstroom in het centrum is voor Van den Driessche eerder negatief: "Het centrum is ontzettend moeilijk bereikbaar waardoor het wordt vermeden. Met alle negatieve gevolgen van dien op bijvoorbeeld de omzet van de handelaars." Hij vindt het ook onlogisch om de verkeersstromen af te leiden van de grote lanen naar de kleinere straten waar ook scholen en ziekenhuizen liggen. Die verkeersstromen lopen regelmatig vast omdat de straten te smal zijn. Verkeerd geparkeerde voertuigen blokkeren hierdoor bussen en dergelijke, maar bijvoorbeeld ook hulpdiensten. "Dit vermindert niet enkel de leefbaarheid, maar is gewoonweg gevaarlijk", zegt Van den Driessche. Bovendien trekt hij in twijfel of er wel echt geluisterd is naar de inwoners. Zo verliep de wijkvergadering van de Sint-Jacobswijk bijzonder rumoerig omdat de inwoners gewoon geen antwoorden kregen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u