Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

 Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

Gps-operatoren HERE, TomTom en Waze zijn ingelicht door de stad Brussel over het gewijzigde circulatieplan in de vijfhoek dat op 29 juni in werking treedt. Toch zullen niet alle wagens onmiddellijk de aanpassingen weergeven.

Over een week is het zover. Dan worden niet alleen de Anspachlaan en het Beursplein verkeersvrij, maar treedt een volledig nieuw circulatieplan in werking voor de Brusselse vijfhoek. Met bijkomende eenrichtingsstraten, een uitbreiding van de zone 30 en een ingrijpende aanpassing van de buslijnen en -haltes in het stadscentrum.

Om de aangekondigde verkeerschaos tegen te gaan, heeft het stadsbestuur naast een uitgebreide communicatiecampagne naar omwonenden en gebruikers ook de gps-operatoren gebrieft over de nakende wijzigingen. "In totaal gaat het om een honderdtal aanpassingen, die een van onze medewerkers op een voormiddag heeft aangebracht", vertelt Reinhout Delaere van gps-ontwikkelaar HERE. HERE levert navigatiekaarten aan Garmin, Nokia en tal van automerken. De stad Brussel informeerde ook de andere voornaamste gps-aanbieders TomTom en Waze. Tachtig procent van de mensen die onlinenavigatiekaarten gebruiken, zal op 29 juni over een bijgewerkte gps beschikken. Mensen die navigatiekaarten gebruiken die bij de autodealer worden bijgewerkt, zullen, afhankelijk van de dealer, langer moeten wachten.

Ondertussen zijn de voorbereidende werken in volle gang. Meer dan duizend verkeersborden moeten weggehaald, bijgezet of aangepast worden. Er komen tijdelijke bloembakken om de voetgangersstraten af te sluiten tot de definitieve werken zijn afgerond. "Wat we op voorhand konden doen, hebben we gedaan", zegt schepen van Mobiliteit Els Ampe. "Een groot deel van de oefening gebeurt in de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni. Dan worden heel wat verkeersborden en lichten tijdelijk afgedekt met vuilniszakken."

BRUSSEL 22/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u