Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

 Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

Gps-operatoren HERE, TomTom en Waze zijn ingelicht door de stad Brussel over het gewijzigde circulatieplan in de vijfhoek dat op 29 juni in werking treedt. Toch zullen niet alle wagens onmiddellijk de aanpassingen weergeven.

Over een week is het zover. Dan worden niet alleen de Anspachlaan en het Beursplein verkeersvrij, maar treedt een volledig nieuw circulatieplan in werking voor de Brusselse vijfhoek. Met bijkomende eenrichtingsstraten, een uitbreiding van de zone 30 en een ingrijpende aanpassing van de buslijnen en -haltes in het stadscentrum.

Om de aangekondigde verkeerschaos tegen te gaan, heeft het stadsbestuur naast een uitgebreide communicatiecampagne naar omwonenden en gebruikers ook de gps-operatoren gebrieft over de nakende wijzigingen. "In totaal gaat het om een honderdtal aanpassingen, die een van onze medewerkers op een voormiddag heeft aangebracht", vertelt Reinhout Delaere van gps-ontwikkelaar HERE. HERE levert navigatiekaarten aan Garmin, Nokia en tal van automerken. De stad Brussel informeerde ook de andere voornaamste gps-aanbieders TomTom en Waze. Tachtig procent van de mensen die onlinenavigatiekaarten gebruiken, zal op 29 juni over een bijgewerkte gps beschikken. Mensen die navigatiekaarten gebruiken die bij de autodealer worden bijgewerkt, zullen, afhankelijk van de dealer, langer moeten wachten.

Ondertussen zijn de voorbereidende werken in volle gang. Meer dan duizend verkeersborden moeten weggehaald, bijgezet of aangepast worden. Er komen tijdelijke bloembakken om de voetgangersstraten af te sluiten tot de definitieve werken zijn afgerond. "Wat we op voorhand konden doen, hebben we gedaan", zegt schepen van Mobiliteit Els Ampe. "Een groot deel van de oefening gebeurt in de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni. Dan worden heel wat verkeersborden en lichten tijdelijk afgedekt met vuilniszakken."

BRUSSEL 22/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u