Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

 Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

Gps-operatoren HERE, TomTom en Waze zijn ingelicht door de stad Brussel over het gewijzigde circulatieplan in de vijfhoek dat op 29 juni in werking treedt. Toch zullen niet alle wagens onmiddellijk de aanpassingen weergeven.

Over een week is het zover. Dan worden niet alleen de Anspachlaan en het Beursplein verkeersvrij, maar treedt een volledig nieuw circulatieplan in werking voor de Brusselse vijfhoek. Met bijkomende eenrichtingsstraten, een uitbreiding van de zone 30 en een ingrijpende aanpassing van de buslijnen en -haltes in het stadscentrum.

Om de aangekondigde verkeerschaos tegen te gaan, heeft het stadsbestuur naast een uitgebreide communicatiecampagne naar omwonenden en gebruikers ook de gps-operatoren gebrieft over de nakende wijzigingen. "In totaal gaat het om een honderdtal aanpassingen, die een van onze medewerkers op een voormiddag heeft aangebracht", vertelt Reinhout Delaere van gps-ontwikkelaar HERE. HERE levert navigatiekaarten aan Garmin, Nokia en tal van automerken. De stad Brussel informeerde ook de andere voornaamste gps-aanbieders TomTom en Waze. Tachtig procent van de mensen die onlinenavigatiekaarten gebruiken, zal op 29 juni over een bijgewerkte gps beschikken. Mensen die navigatiekaarten gebruiken die bij de autodealer worden bijgewerkt, zullen, afhankelijk van de dealer, langer moeten wachten.

Ondertussen zijn de voorbereidende werken in volle gang. Meer dan duizend verkeersborden moeten weggehaald, bijgezet of aangepast worden. Er komen tijdelijke bloembakken om de voetgangersstraten af te sluiten tot de definitieve werken zijn afgerond. "Wat we op voorhand konden doen, hebben we gedaan", zegt schepen van Mobiliteit Els Ampe. "Een groot deel van de oefening gebeurt in de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni. Dan worden heel wat verkeersborden en lichten tijdelijk afgedekt met vuilniszakken."

BRUSSEL 22/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u