Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

 Brusselse voetgangerszone - Gps-operatoren klaar voor Brusselse voetgangerszone

Gps-operatoren HERE, TomTom en Waze zijn ingelicht door de stad Brussel over het gewijzigde circulatieplan in de vijfhoek dat op 29 juni in werking treedt. Toch zullen niet alle wagens onmiddellijk de aanpassingen weergeven.

Over een week is het zover. Dan worden niet alleen de Anspachlaan en het Beursplein verkeersvrij, maar treedt een volledig nieuw circulatieplan in werking voor de Brusselse vijfhoek. Met bijkomende eenrichtingsstraten, een uitbreiding van de zone 30 en een ingrijpende aanpassing van de buslijnen en -haltes in het stadscentrum.

Om de aangekondigde verkeerschaos tegen te gaan, heeft het stadsbestuur naast een uitgebreide communicatiecampagne naar omwonenden en gebruikers ook de gps-operatoren gebrieft over de nakende wijzigingen. "In totaal gaat het om een honderdtal aanpassingen, die een van onze medewerkers op een voormiddag heeft aangebracht", vertelt Reinhout Delaere van gps-ontwikkelaar HERE. HERE levert navigatiekaarten aan Garmin, Nokia en tal van automerken. De stad Brussel informeerde ook de andere voornaamste gps-aanbieders TomTom en Waze. Tachtig procent van de mensen die onlinenavigatiekaarten gebruiken, zal op 29 juni over een bijgewerkte gps beschikken. Mensen die navigatiekaarten gebruiken die bij de autodealer worden bijgewerkt, zullen, afhankelijk van de dealer, langer moeten wachten.

Ondertussen zijn de voorbereidende werken in volle gang. Meer dan duizend verkeersborden moeten weggehaald, bijgezet of aangepast worden. Er komen tijdelijke bloembakken om de voetgangersstraten af te sluiten tot de definitieve werken zijn afgerond. "Wat we op voorhand konden doen, hebben we gedaan", zegt schepen van Mobiliteit Els Ampe. "Een groot deel van de oefening gebeurt in de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni. Dan worden heel wat verkeersborden en lichten tijdelijk afgedekt met vuilniszakken."

BRUSSEL 22/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u