Brusselse regering verlaagt snelheid in Leopold II-tunnel en plant trajectcontroles

 Brusselse regering verlaagt snelheid in Leopold II-tunnel en plant trajectcontroles

De Brusselse regering verlaagt de maximum toegelaten snelheid in de Leopold II-tunnel van 70 km/u naar 50 km/u en plant trajectcontroles om die snelheidsbeperking te doen naleven. Dat melden minister van Mobiliteit Pascal Smet en staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets. De beslissingen komen er na een aantal incidenten in de tunnel en nadat de politie vaststelde dat de maximumsnelheid met de regelmaat van de klok overschreden werd.

Eerder dit jaar vonden er in de tunnel enkele verkeersongevallen en andere incidenten plaats. Naar aanleiding daarvan gaf minister Smet de opdracht om een grondige veiligheidscontrole te doen van de tunnel, waaruit bleek dat een grondige renovatie zich opdringt. In afwachting van die renovatie werden al een aantal onderhoudswerken uitgevoerd. Zo werden de plafonds minutieus geïnspecteerd en waar nodig hersteld en werden de nooduitgangen beter zichtbaar gemaakt. Nu komt er dus ook een verlaging van de maximum toegelaten snelheid.

"Regelmatig stelt de politie vast dat er veel te snel gereden wordt in de tunnel, met alle risico's vandien", zegt minister Smet. "Om de veiligheid te garanderen, wordt de snelheid beperkt. De snelheid verminderen, dat is immers ook de kans op ongevallen verminderen."

Vandaag nog plaatsen de diensten van Brussel Mobiliteit de aangepaste verkeersborden met de snelheidsbeperking tot 50 km/u vandaag in de tunnel. De Brusselse regering is ook vastbesloten om de snelheidsbeperking te doen naleven. Daarom neemt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets het initiatief voor een pilootproject met trajectcontrole in de Leopold II-tunnel. "Bij trajectcontroles wordt de gemiddelde snelheid tussen twee punten gemeten", verduidelijkt Debaets. "Niet alleen vinden automobilisten dat redelijker, tegelijk leidt zo'n trajectcontrole ook tot minder ongevallen."

BRUSSEL 03/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u