Brusselse regering - Nieuw Brussels Verkeersveiligheidsfonds heeft 11,7 miljoen te besteden in 2015

 Brusselse regering - Nieuw Brussels Verkeersveiligheidsfonds heeft 11,7 miljoen te besteden in 2015

De Brusselse regering heeft donderdag ingestemd met de oprichting van een Verkeerveiligheidsfonds. Voor 2015 zal het fonds 11,7 miljoen euro te besteden hebben aan verkeersveiligheid, zo stelt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets.

Door de zesde staatshervorming zijn de gewesten voortaan bevoegd voor de materie, maar Brussel is het eerste gewest dat daar ook een fonds voor heeft.

"We hebben een ambitieus beleid om tegen 2020 het aantal verkeersdoden en zwaargewonden in Brussel te halveren. De verkeersveiligheidsbarometer van 2014 toont dat Brussel op de goede weg is. Niettegenstaande het verkeersvolume met drie procent toenam, is het aantal dodelijke ongevallen met twee procent gedaald. Met het fonds waarborgen we dat de inkomsten exclusief worden aangewend voor verkeersveiligheid op maat van de grootstad," zegt Bianca Debaets.

Het Brussels gewest verzamelt binnen het verkeersveiligheidsfonds de ontvangsten uit snelheidsovertredingen, rijscholen, homologatie en keuring van voertuigen. De opbrengsten worden geschat op 11,7 miljoen euro voor 2015. Die middelen gaan enkel naar het verhogen van de verkeersveiligheid in Brussel. Het gaat om sensibiliseringscampagnes (rond alcohol in het verkeer of het niet respecteren van de verkeerslichten), de verbetering van de weginfrastructuur en het onderzoek naar de oorzaken van ongevallen binnen de stad. Ook de door Debaets geplande trajectcontroles op het niet respecteren van de snelheidsbeperking zullen met het fonds worden gefinancierd.

BRUSSEL 26/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu