Brusselse regering - Nieuw Brussels Verkeersveiligheidsfonds heeft 11,7 miljoen te besteden in 2015

 Brusselse regering - Nieuw Brussels Verkeersveiligheidsfonds heeft 11,7 miljoen te besteden in 2015

De Brusselse regering heeft donderdag ingestemd met de oprichting van een Verkeerveiligheidsfonds. Voor 2015 zal het fonds 11,7 miljoen euro te besteden hebben aan verkeersveiligheid, zo stelt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets.

Door de zesde staatshervorming zijn de gewesten voortaan bevoegd voor de materie, maar Brussel is het eerste gewest dat daar ook een fonds voor heeft.

"We hebben een ambitieus beleid om tegen 2020 het aantal verkeersdoden en zwaargewonden in Brussel te halveren. De verkeersveiligheidsbarometer van 2014 toont dat Brussel op de goede weg is. Niettegenstaande het verkeersvolume met drie procent toenam, is het aantal dodelijke ongevallen met twee procent gedaald. Met het fonds waarborgen we dat de inkomsten exclusief worden aangewend voor verkeersveiligheid op maat van de grootstad," zegt Bianca Debaets.

Het Brussels gewest verzamelt binnen het verkeersveiligheidsfonds de ontvangsten uit snelheidsovertredingen, rijscholen, homologatie en keuring van voertuigen. De opbrengsten worden geschat op 11,7 miljoen euro voor 2015. Die middelen gaan enkel naar het verhogen van de verkeersveiligheid in Brussel. Het gaat om sensibiliseringscampagnes (rond alcohol in het verkeer of het niet respecteren van de verkeerslichten), de verbetering van de weginfrastructuur en het onderzoek naar de oorzaken van ongevallen binnen de stad. Ook de door Debaets geplande trajectcontroles op het niet respecteren van de snelheidsbeperking zullen met het fonds worden gefinancierd.

BRUSSEL 26/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u