Brusselse politie betrapte 12.000 hardrijders in derde trimester 2015

 Brusselse politie betrapte 12.000 hardrijders in derde trimester 2015

In het derde trimester van 2015, tussen begin juli en eind september, controleerde de Brusselse lokale politie de snelheid van bijna 4 miljoen wagens. 12.000 bestuurders hielden zich niet aan de toegelaten snelheid. De snelste hardrijder reed maar liefst 187 km/h op de Vuurkruisenlaan, waar 50 km/h de maximumsnelheid is. Een tweede reed 141 km/h in de Louiza-tunnel, waar ook slechts 50 km/h is toegelaten, en een derde reed 131 km/h op de Denneboslaan.

De vaste snelheidscamera's van de Brusselse politie hebben tussen juli en september 3.781.880 wagens gecontroleerd, terwijl de mobiele controleposten er 191.383 controleerden. In totaal werden 12.035 overtredingen vastgesteld, goed voor 5.302 onmiddellijke inningen en 1.430 processen-verbaal. Van 5 bestuurders trok men het rijbewijs onmiddellijk in. De camera's betrapten ook 488 chauffeurs die een rood verkeerslicht negeerden en 36 bestuurders die door het rood reden en tegelijkertijd een snelheidsovertreding begingen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
close menu 1u