Brusselse politie betrapte 12.000 hardrijders in derde trimester 2015

 Brusselse politie betrapte 12.000 hardrijders in derde trimester 2015

In het derde trimester van 2015, tussen begin juli en eind september, controleerde de Brusselse lokale politie de snelheid van bijna 4 miljoen wagens. 12.000 bestuurders hielden zich niet aan de toegelaten snelheid. De snelste hardrijder reed maar liefst 187 km/h op de Vuurkruisenlaan, waar 50 km/h de maximumsnelheid is. Een tweede reed 141 km/h in de Louiza-tunnel, waar ook slechts 50 km/h is toegelaten, en een derde reed 131 km/h op de Denneboslaan.

De vaste snelheidscamera's van de Brusselse politie hebben tussen juli en september 3.781.880 wagens gecontroleerd, terwijl de mobiele controleposten er 191.383 controleerden. In totaal werden 12.035 overtredingen vastgesteld, goed voor 5.302 onmiddellijke inningen en 1.430 processen-verbaal. Van 5 bestuurders trok men het rijbewijs onmiddellijk in. De camera's betrapten ook 488 chauffeurs die een rood verkeerslicht negeerden en 36 bestuurders die door het rood reden en tegelijkertijd een snelheidsovertreding begingen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u