Brusselse dertiger aangehouden na wilde achtervolging op E40

 Brusselse dertiger aangehouden na wilde achtervolging op E40

Een 35-jarige man uit Brussel is dinsdagnacht opgepakt op de E40 in Bertem na een lange en wilde achtervolging die begon in Landen. Daarbij bracht de dertiger het leven van verschillende politiemensen in gevaar. De onderzoeksrechter in Leuven plaatste de man onder aanhoudingsbevel en stelde hem in verdenking voor poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid. Vrijdag heeft de raadkamer in Leuven zijn aanhouding bevestigd, zo meldt het Leuvense parket.

Dinsdagnacht wilde de lokale politie van Landen de man aan een verkeerscontrole onderwerpen, maar hij ging er met hoge snelheid vandoor. Hij vluchtte eerst in de richting van Tienen, waarna hij aan een dollemansrit over de E40 begon, achtervolgd door verschillende politieploegen. De politie wierp ter hoogte van Haasrode een blokk ade op d oor twee vrachtwagens dwars over de rijbaan te plaatsen, maar de vluchter kon door de blokkade glippen. Verschillende politiemensen moesten wegspringen om niet te worden aangereden. Uiteindelijk konden ploegen van de federale wegpolitie en de lokale politie Tienen de man ter hoogte van Bertem klemrijden. De man van Oost-Europese afkomst gaf geen geloofwaardige reden voor zijn gevaarlijke vluchtgedrag.

LEUVEN 30/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u