BOB-campagnes blijven bestaan in Vlaanderen

 BOB-campagnes blijven bestaan in Vlaanderen

De vertrouwde BOB-campagnes zullen niet uit het straatbeeld verdwijnen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) kwamen tot een akkoord over de campagnes. Deze komen voortaan in juni en december.

Wat voorafging: in maart dreigde na 20 jaar mogelijk een einde te komen aan de BOB-campagnes, bedacht door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) tegen rijden onder invloed. Aanleiding was de verschuiving van de mediacampagnes van het federale naar het Vlaamse niveau, waar minister Weyts voortaan wou werken met een aanbesteding. Het BIVV stelde dat het eigenaar is van het merk. Het diende een voorstel in, maar had toen naar eigen zeggen nog geen antwoord ontvangen. Weyts begon los van deze aanbesteding met hen gesprekken over het gebruik van BOB. Deze gesprekken hebben nu een akkoord opgeleverd. Vlaanderen gaat wat campagnes tegen rijden onder invloed betreft verder met BOB. Er werd in het verleden al geld gepompt in de BOB-campagnes, dus het zou niet verstandig zijn om een nieuwe campagne op te starten en nog eens extra geld te investeren.

De aanbesteding voor de andere aspecten van verkeersveiligheid, zoals het dragen van de veiligheidsgordel en overdreven snelheid, blijft wel open. Hier geldt het principe van de vrije markt. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen. "Ik ben blij dat we BOB aan boord houden voor de verkeersveiligheidscampagnes én tegelijkertijd ook kosten besparen.", aldus nog minister Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u