BOB-campagnes blijven bestaan in Vlaanderen

 BOB-campagnes blijven bestaan in Vlaanderen

De vertrouwde BOB-campagnes zullen niet uit het straatbeeld verdwijnen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) kwamen tot een akkoord over de campagnes. Deze komen voortaan in juni en december.

Wat voorafging: in maart dreigde na 20 jaar mogelijk een einde te komen aan de BOB-campagnes, bedacht door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) tegen rijden onder invloed. Aanleiding was de verschuiving van de mediacampagnes van het federale naar het Vlaamse niveau, waar minister Weyts voortaan wou werken met een aanbesteding. Het BIVV stelde dat het eigenaar is van het merk. Het diende een voorstel in, maar had toen naar eigen zeggen nog geen antwoord ontvangen. Weyts begon los van deze aanbesteding met hen gesprekken over het gebruik van BOB. Deze gesprekken hebben nu een akkoord opgeleverd. Vlaanderen gaat wat campagnes tegen rijden onder invloed betreft verder met BOB. Er werd in het verleden al geld gepompt in de BOB-campagnes, dus het zou niet verstandig zijn om een nieuwe campagne op te starten en nog eens extra geld te investeren.

De aanbesteding voor de andere aspecten van verkeersveiligheid, zoals het dragen van de veiligheidsgordel en overdreven snelheid, blijft wel open. Hier geldt het principe van de vrije markt. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen. "Ik ben blij dat we BOB aan boord houden voor de verkeersveiligheidscampagnes én tegelijkertijd ook kosten besparen.", aldus nog minister Weyts.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u