BOB-campagne - "Gewesten moeten handen in elkaar slaan"

 BOB-campagne - "Gewesten moeten handen in elkaar slaan"

Sp.a-parlementsleden Joris Vandenbroucke en Karin Temmerman roepen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op om samen met zijn collega's van de andere gewesten te verzekeren dat de traditie van een jaarlijkse, nationale BOB-campagne wordt verdergezet. Ze reageren daarmee op berichten zaterdag in de media.

Daaruit bleek dat na 20 jaar mogelijk het einde dreigt van de BOB-campagnes, die door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) zijn bedacht tegen rijden onder invloed. Aanleiding is de verplaatsing van de mediacampagnes van het federale naar het Vlaamse niveau, waar minister Weyts verkoos met een aanbesteding te werken. Het BIVV stelde dat het eigenaar is van het merk. Het deed een voorstel, maar kreeg naar eigen zeggen nog geen antwoord.

"Alcohol is een van de grootste killers in het verkeer. Dat is zo in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De drie gewesten staan voor dezelfde, levensbelangrijke uitdaging om de verkeersveiligheid te verbeteren en er ligt een campagne voor het grijpen die zijn effectiviteit al ruim twintig jaar bewezen heeft. Dan ga je toch niet elk apart nog eens het warm water uitvinden? Sla dus de handen in elkaar en zorg ervoor dat BOB zijn werk kan blijven doen", aldus de sp.a'ers.

BRUSSEL 14/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u