BOB-campagne gaat op 1 juni van start

 BOB-campagne gaat op 1 juni van start

De nieuwe BOB-campagne gaat volgende week maandag al van start. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. Zaterdag wordt de campagne officieel voorgesteld door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, samen met het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), Assuralia en de Belgische Brouwers. De politiecontroles verbonden aan de campagne zouden echter pas op 5 juni beginnen.

Het was lange tijd niet duidelijk of er wel een nieuwe BOB-campagne zou komen. De aanleiding was de verplaatsing van de mediacampagnes van het federale naar het Vlaamse niveau, waar minister Weyts verkoos met een aanbesteding te werken. Het BIVV, dat de campagne tegen rijden onder invloed twintig jaar geleden bedacht, stelde echter dat het eigenaar is van het merk. Begin mei bereikten minister Weyts en het BIVV alsnog een akkoord over de campagne.

BRUSSEL 28/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu