BIVV heeft gewesten voorstel gedaan over voortzetting BOB-campagnes

 BIVV heeft gewesten voorstel gedaan over voortzetting BOB-campagnes

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft de gewesten tijdens een ontmoeting in februari een voorstel gedaan over het gebruik van het BOB-concept, waarvan het samen met de Belgische brouwers eigenaar van is. Dat verklaarde gedelegeerd bestuurder Karine Genoe woensdag in de Kamercommissie Infrastructuur.

De zesde staatshervorming voorziet in een overdracht van een aantal belangrijke bevoegdheden inzake verkeersveiligheid, onder meer de preventie en sensibilisering. Dat stelt meteen een van de meest gekende preventiecampagnes rond het rijden onder invloed, de BOB-campagne, in vraag.

Het BIVV, een privaatrechtelijke vereniging, wil het merk niet loslaten, maar is bereid om met de gewesten samen te werken. Het voorstel, dat het BIVV samen met federale minister van Mobiliteit Jacqueline Galant formuleerde, vertrekt van een "uniform concept" voor het hele Belgische grondgebied, met de mogelijkheid om eigen regionale accenten en acties te organiseren. Elk gewest zal betrokken worden bij het vastleggen van de campagne.

"We willen niet concurreren met de nieuwe instellingen. We zijn een dienstverlener en blijven op de achtergrond, terwijl we in het verleden op het voorplan actief waren. De doelstelling is niet een BIVV-campagne voeren, maar wel een campagne tegen het rijden onder invloed", zei Karine Genoe. Uniformiteit levert volgens haar schaalvoordeel op, maar is ook van belang voor de relaties met de sponsors zoals de verzekeringsmaatschappijen.

De BOC-campagnes vinden traditioneel plaats in juni en tijdens de eindejaarsperiode en kosten jaarlijks 500.000 euro. BRUSSEL 04/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u