BIVV heeft gewesten voorstel gedaan over voortzetting BOB-campagnes

 BIVV heeft gewesten voorstel gedaan over voortzetting BOB-campagnes

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft de gewesten tijdens een ontmoeting in februari een voorstel gedaan over het gebruik van het BOB-concept, waarvan het samen met de Belgische brouwers eigenaar van is. Dat verklaarde gedelegeerd bestuurder Karine Genoe woensdag in de Kamercommissie Infrastructuur.

De zesde staatshervorming voorziet in een overdracht van een aantal belangrijke bevoegdheden inzake verkeersveiligheid, onder meer de preventie en sensibilisering. Dat stelt meteen een van de meest gekende preventiecampagnes rond het rijden onder invloed, de BOB-campagne, in vraag.

Het BIVV, een privaatrechtelijke vereniging, wil het merk niet loslaten, maar is bereid om met de gewesten samen te werken. Het voorstel, dat het BIVV samen met federale minister van Mobiliteit Jacqueline Galant formuleerde, vertrekt van een "uniform concept" voor het hele Belgische grondgebied, met de mogelijkheid om eigen regionale accenten en acties te organiseren. Elk gewest zal betrokken worden bij het vastleggen van de campagne.

"We willen niet concurreren met de nieuwe instellingen. We zijn een dienstverlener en blijven op de achtergrond, terwijl we in het verleden op het voorplan actief waren. De doelstelling is niet een BIVV-campagne voeren, maar wel een campagne tegen het rijden onder invloed", zei Karine Genoe. Uniformiteit levert volgens haar schaalvoordeel op, maar is ook van belang voor de relaties met de sponsors zoals de verzekeringsmaatschappijen.

De BOC-campagnes vinden traditioneel plaats in juni en tijdens de eindejaarsperiode en kosten jaarlijks 500.000 euro. BRUSSEL 04/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u