BIVV heeft gewesten voorstel gedaan over voortzetting BOB-campagnes

 BIVV heeft gewesten voorstel gedaan over voortzetting BOB-campagnes

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft de gewesten tijdens een ontmoeting in februari een voorstel gedaan over het gebruik van het BOB-concept, waarvan het samen met de Belgische brouwers eigenaar van is. Dat verklaarde gedelegeerd bestuurder Karine Genoe woensdag in de Kamercommissie Infrastructuur.

De zesde staatshervorming voorziet in een overdracht van een aantal belangrijke bevoegdheden inzake verkeersveiligheid, onder meer de preventie en sensibilisering. Dat stelt meteen een van de meest gekende preventiecampagnes rond het rijden onder invloed, de BOB-campagne, in vraag.

Het BIVV, een privaatrechtelijke vereniging, wil het merk niet loslaten, maar is bereid om met de gewesten samen te werken. Het voorstel, dat het BIVV samen met federale minister van Mobiliteit Jacqueline Galant formuleerde, vertrekt van een "uniform concept" voor het hele Belgische grondgebied, met de mogelijkheid om eigen regionale accenten en acties te organiseren. Elk gewest zal betrokken worden bij het vastleggen van de campagne.

"We willen niet concurreren met de nieuwe instellingen. We zijn een dienstverlener en blijven op de achtergrond, terwijl we in het verleden op het voorplan actief waren. De doelstelling is niet een BIVV-campagne voeren, maar wel een campagne tegen het rijden onder invloed", zei Karine Genoe. Uniformiteit levert volgens haar schaalvoordeel op, maar is ook van belang voor de relaties met de sponsors zoals de verzekeringsmaatschappijen.

De BOC-campagnes vinden traditioneel plaats in juni en tijdens de eindejaarsperiode en kosten jaarlijks 500.000 euro. BRUSSEL 04/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u