BIVV zet bestuurder dodelijk ongeval Haaltert op de keien

  BIVV zet bestuurder dodelijk ongeval Haaltert op de keien

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft een werknemer ontslagen die zondagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval met een fietsster in Haaltert. Daarbij kwam een 79-jarige vrouw om het leven. Volgens de eerste bevindingen reed de man te snel en leek hij geïntoxiceerd. "De organisatie heeft beslist om de samenwerking met de betrokken medewerker met onmiddellijke ingang te beëindigen", luidt een mededeling van het BIVV maandag.

Het ongeval gebeurde zondagavond op de Iddergemse Steenweg omstreeks 21.45 uur. Een 79-jarige vrouw werd achteraan aangereden door een auto. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De bestuurder, een 44-jarige man uit Ninove, werd opgepakt en maandag voor de onderzoeksrechter geleid. Hij werd vrijgelaten, zij het onder zeer strikte voorwaarden, meldt het parket.

BIVV laat middels een persbericht weten dat de samenwerking met de man onmiddellijk werd stopgezet. "Net zoals van alle andere weggebruikers, verwacht de organisatie ook van haar eigen medewerkers dat ze de verkeersregels strikt respecteren en andere weggebruikers niet in gevaar brengen. Wat gisterenavond gebeurde, is onaanvaardbaar voor het BIVV."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u