BIVV zet bestuurder dodelijk ongeval Haaltert op de keien

  BIVV zet bestuurder dodelijk ongeval Haaltert op de keien

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft een werknemer ontslagen die zondagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval met een fietsster in Haaltert. Daarbij kwam een 79-jarige vrouw om het leven. Volgens de eerste bevindingen reed de man te snel en leek hij geïntoxiceerd. "De organisatie heeft beslist om de samenwerking met de betrokken medewerker met onmiddellijke ingang te beëindigen", luidt een mededeling van het BIVV maandag.

Het ongeval gebeurde zondagavond op de Iddergemse Steenweg omstreeks 21.45 uur. Een 79-jarige vrouw werd achteraan aangereden door een auto. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De bestuurder, een 44-jarige man uit Ninove, werd opgepakt en maandag voor de onderzoeksrechter geleid. Hij werd vrijgelaten, zij het onder zeer strikte voorwaarden, meldt het parket.

BIVV laat middels een persbericht weten dat de samenwerking met de man onmiddellijk werd stopgezet. "Net zoals van alle andere weggebruikers, verwacht de organisatie ook van haar eigen medewerkers dat ze de verkeersregels strikt respecteren en andere weggebruikers niet in gevaar brengen. Wat gisterenavond gebeurde, is onaanvaardbaar voor het BIVV."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u