BIVV zet bestuurder dodelijk ongeval Haaltert op de keien

  BIVV zet bestuurder dodelijk ongeval Haaltert op de keien

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft een werknemer ontslagen die zondagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval met een fietsster in Haaltert. Daarbij kwam een 79-jarige vrouw om het leven. Volgens de eerste bevindingen reed de man te snel en leek hij geïntoxiceerd. "De organisatie heeft beslist om de samenwerking met de betrokken medewerker met onmiddellijke ingang te beëindigen", luidt een mededeling van het BIVV maandag.

Het ongeval gebeurde zondagavond op de Iddergemse Steenweg omstreeks 21.45 uur. Een 79-jarige vrouw werd achteraan aangereden door een auto. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De bestuurder, een 44-jarige man uit Ninove, werd opgepakt en maandag voor de onderzoeksrechter geleid. Hij werd vrijgelaten, zij het onder zeer strikte voorwaarden, meldt het parket.

BIVV laat middels een persbericht weten dat de samenwerking met de man onmiddellijk werd stopgezet. "Net zoals van alle andere weggebruikers, verwacht de organisatie ook van haar eigen medewerkers dat ze de verkeersregels strikt respecteren en andere weggebruikers niet in gevaar brengen. Wat gisterenavond gebeurde, is onaanvaardbaar voor het BIVV."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u