Bestuurder zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood in Vilvoorde

 Bestuurder zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood in Vilvoorde

Een 29-jarige man uit Grimbergen heeft zondag in Vilvoorde een 70-jarige man aangereden, die later aan zijn verwondingen is overleden. De bestuurder had niet gedronken en had geen drugs gebruikt maar reed wel rond zonder rijbewijs. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Dat laat de bestuurder maandag voorleiden bij de onderzoeksrechter en vraagt zijn aanhouding.

Het ongeval deed zich zondagvoormiddag rond 10.45 uur voor op de Brusselsesteenweg in Vilvoorde. Een Volkswagen Golf reed er een 70-jarivge voetganger aan. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwondingen.

"De bestuurder van de Golf, een 29-jarige man uit Grimbergen, verklaarde dat hij in de richting van Grimbergen reed en met zijn gsm bezig was toen hij moest uitwijken voor een ander voertuig waarna hij tegen 2 paaltjes is gereden" zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. "Hij zou echter geen voetganger hebben gezien of aangereden. De man werd onderworpen aan een alcohol- en speekseltest maar die was negatief. Wel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en er ook nooit één zou hebben gehad."

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te brengen over het ongeval en de Volkswagen werd in beslag genomen. Er zal ook een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer om te onderzoeken of één van de aangereden paaltjes mogelijks de voetganger zou hebben geraakt met de verwondingen en het overlijden tot gevolg.

De bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem maandag voor de onderzoeksrechter laat voorleiden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u