Bestuurder zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood in Vilvoorde

 Bestuurder zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood in Vilvoorde

Een 29-jarige man uit Grimbergen heeft zondag in Vilvoorde een 70-jarige man aangereden, die later aan zijn verwondingen is overleden. De bestuurder had niet gedronken en had geen drugs gebruikt maar reed wel rond zonder rijbewijs. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Dat laat de bestuurder maandag voorleiden bij de onderzoeksrechter en vraagt zijn aanhouding.

Het ongeval deed zich zondagvoormiddag rond 10.45 uur voor op de Brusselsesteenweg in Vilvoorde. Een Volkswagen Golf reed er een 70-jarivge voetganger aan. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwondingen.

"De bestuurder van de Golf, een 29-jarige man uit Grimbergen, verklaarde dat hij in de richting van Grimbergen reed en met zijn gsm bezig was toen hij moest uitwijken voor een ander voertuig waarna hij tegen 2 paaltjes is gereden" zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. "Hij zou echter geen voetganger hebben gezien of aangereden. De man werd onderworpen aan een alcohol- en speekseltest maar die was negatief. Wel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en er ook nooit één zou hebben gehad."

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te brengen over het ongeval en de Volkswagen werd in beslag genomen. Er zal ook een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer om te onderzoeken of één van de aangereden paaltjes mogelijks de voetganger zou hebben geraakt met de verwondingen en het overlijden tot gevolg.

De bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem maandag voor de onderzoeksrechter laat voorleiden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u