Bestuurder zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood in Vilvoorde

 Bestuurder zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood in Vilvoorde

Een 29-jarige man uit Grimbergen heeft zondag in Vilvoorde een 70-jarige man aangereden, die later aan zijn verwondingen is overleden. De bestuurder had niet gedronken en had geen drugs gebruikt maar reed wel rond zonder rijbewijs. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Dat laat de bestuurder maandag voorleiden bij de onderzoeksrechter en vraagt zijn aanhouding.

Het ongeval deed zich zondagvoormiddag rond 10.45 uur voor op de Brusselsesteenweg in Vilvoorde. Een Volkswagen Golf reed er een 70-jarivge voetganger aan. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan zijn verwondingen.

"De bestuurder van de Golf, een 29-jarige man uit Grimbergen, verklaarde dat hij in de richting van Grimbergen reed en met zijn gsm bezig was toen hij moest uitwijken voor een ander voertuig waarna hij tegen 2 paaltjes is gereden" zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. "Hij zou echter geen voetganger hebben gezien of aangereden. De man werd onderworpen aan een alcohol- en speekseltest maar die was negatief. Wel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en er ook nooit één zou hebben gehad."

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te brengen over het ongeval en de Volkswagen werd in beslag genomen. Er zal ook een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer om te onderzoeken of één van de aangereden paaltjes mogelijks de voetganger zou hebben geraakt met de verwondingen en het overlijden tot gevolg.

De bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem maandag voor de onderzoeksrechter laat voorleiden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u