Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

  Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

In Antwerpen is de vermoedelijke bestuurder gevat die zaterdag voor de politie vluchtte en tijdens de daaropvolgende achtervolging een kind van 7 aanreed. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 17-jarige jongeman. De minderjarige werd intussen na verhoor ook al voorgeleid voor de jeugdrechter op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. De jeugdrechter liet hem in een gesloten jeugdinstelling plaatsen.

De Antwerpse federale wegpolitie zette zaterdag de achtervolging in op een wagen die op de A12 ter hoogte van de wijk Kiel een verkeersovertreding had begaan en wegreed toen een politieteam tot een controle wilde overgaan. De bestuurder reed aan hoge snelheid naar het Antwerpse Zuid en daarna de Singel op richting Berchem. Onderweg beging hij nog verschillende overtredingen. In de Uitbreidingsstraat reed hij vervolgens een overstekend kind aan, dat zwaargewond raakte, en wat verderop konden twee politiemotards maar net een aanrijding vermijden.

De achtervolging eindigde in de Statielei in Borgerhout, waar de bestuurder met zijn wagen crashte tegen enkele geparkeerde wagens en te voet verder vluchtte. De politie kon hem niet meer vatten. Het gebruikte voertuig bleek bovendien een huurwagen te zijn, wat het identificeren van de verdachte nog moeilijker maakte. Nu is dus een 17-jarige jongen opgepakt, van wie het parket stelt dat er voldoende ernstige aanwijzingen zijn dat het om de bestuurder gaat.

ANTWERPEN 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u