Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

  Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

In Antwerpen is de vermoedelijke bestuurder gevat die zaterdag voor de politie vluchtte en tijdens de daaropvolgende achtervolging een kind van 7 aanreed. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 17-jarige jongeman. De minderjarige werd intussen na verhoor ook al voorgeleid voor de jeugdrechter op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. De jeugdrechter liet hem in een gesloten jeugdinstelling plaatsen.

De Antwerpse federale wegpolitie zette zaterdag de achtervolging in op een wagen die op de A12 ter hoogte van de wijk Kiel een verkeersovertreding had begaan en wegreed toen een politieteam tot een controle wilde overgaan. De bestuurder reed aan hoge snelheid naar het Antwerpse Zuid en daarna de Singel op richting Berchem. Onderweg beging hij nog verschillende overtredingen. In de Uitbreidingsstraat reed hij vervolgens een overstekend kind aan, dat zwaargewond raakte, en wat verderop konden twee politiemotards maar net een aanrijding vermijden.

De achtervolging eindigde in de Statielei in Borgerhout, waar de bestuurder met zijn wagen crashte tegen enkele geparkeerde wagens en te voet verder vluchtte. De politie kon hem niet meer vatten. Het gebruikte voertuig bleek bovendien een huurwagen te zijn, wat het identificeren van de verdachte nog moeilijker maakte. Nu is dus een 17-jarige jongen opgepakt, van wie het parket stelt dat er voldoende ernstige aanwijzingen zijn dat het om de bestuurder gaat.

ANTWERPEN 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u