Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

  Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

In Antwerpen is de vermoedelijke bestuurder gevat die zaterdag voor de politie vluchtte en tijdens de daaropvolgende achtervolging een kind van 7 aanreed. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 17-jarige jongeman. De minderjarige werd intussen na verhoor ook al voorgeleid voor de jeugdrechter op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. De jeugdrechter liet hem in een gesloten jeugdinstelling plaatsen.

De Antwerpse federale wegpolitie zette zaterdag de achtervolging in op een wagen die op de A12 ter hoogte van de wijk Kiel een verkeersovertreding had begaan en wegreed toen een politieteam tot een controle wilde overgaan. De bestuurder reed aan hoge snelheid naar het Antwerpse Zuid en daarna de Singel op richting Berchem. Onderweg beging hij nog verschillende overtredingen. In de Uitbreidingsstraat reed hij vervolgens een overstekend kind aan, dat zwaargewond raakte, en wat verderop konden twee politiemotards maar net een aanrijding vermijden.

De achtervolging eindigde in de Statielei in Borgerhout, waar de bestuurder met zijn wagen crashte tegen enkele geparkeerde wagens en te voet verder vluchtte. De politie kon hem niet meer vatten. Het gebruikte voertuig bleek bovendien een huurwagen te zijn, wat het identificeren van de verdachte nog moeilijker maakte. Nu is dus een 17-jarige jongen opgepakt, van wie het parket stelt dat er voldoende ernstige aanwijzingen zijn dat het om de bestuurder gaat.

ANTWERPEN 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u