Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

  Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

In Antwerpen is de vermoedelijke bestuurder gevat die zaterdag voor de politie vluchtte en tijdens de daaropvolgende achtervolging een kind van 7 aanreed. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 17-jarige jongeman. De minderjarige werd intussen na verhoor ook al voorgeleid voor de jeugdrechter op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. De jeugdrechter liet hem in een gesloten jeugdinstelling plaatsen.

De Antwerpse federale wegpolitie zette zaterdag de achtervolging in op een wagen die op de A12 ter hoogte van de wijk Kiel een verkeersovertreding had begaan en wegreed toen een politieteam tot een controle wilde overgaan. De bestuurder reed aan hoge snelheid naar het Antwerpse Zuid en daarna de Singel op richting Berchem. Onderweg beging hij nog verschillende overtredingen. In de Uitbreidingsstraat reed hij vervolgens een overstekend kind aan, dat zwaargewond raakte, en wat verderop konden twee politiemotards maar net een aanrijding vermijden.

De achtervolging eindigde in de Statielei in Borgerhout, waar de bestuurder met zijn wagen crashte tegen enkele geparkeerde wagens en te voet verder vluchtte. De politie kon hem niet meer vatten. Het gebruikte voertuig bleek bovendien een huurwagen te zijn, wat het identificeren van de verdachte nog moeilijker maakte. Nu is dus een 17-jarige jongen opgepakt, van wie het parket stelt dat er voldoende ernstige aanwijzingen zijn dat het om de bestuurder gaat.

ANTWERPEN 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u