Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

  Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

In Antwerpen is de vermoedelijke bestuurder gevat die zaterdag voor de politie vluchtte en tijdens de daaropvolgende achtervolging een kind van 7 aanreed. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 17-jarige jongeman. De minderjarige werd intussen na verhoor ook al voorgeleid voor de jeugdrechter op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. De jeugdrechter liet hem in een gesloten jeugdinstelling plaatsen.

De Antwerpse federale wegpolitie zette zaterdag de achtervolging in op een wagen die op de A12 ter hoogte van de wijk Kiel een verkeersovertreding had begaan en wegreed toen een politieteam tot een controle wilde overgaan. De bestuurder reed aan hoge snelheid naar het Antwerpse Zuid en daarna de Singel op richting Berchem. Onderweg beging hij nog verschillende overtredingen. In de Uitbreidingsstraat reed hij vervolgens een overstekend kind aan, dat zwaargewond raakte, en wat verderop konden twee politiemotards maar net een aanrijding vermijden.

De achtervolging eindigde in de Statielei in Borgerhout, waar de bestuurder met zijn wagen crashte tegen enkele geparkeerde wagens en te voet verder vluchtte. De politie kon hem niet meer vatten. Het gebruikte voertuig bleek bovendien een huurwagen te zijn, wat het identificeren van de verdachte nog moeilijker maakte. Nu is dus een 17-jarige jongen opgepakt, van wie het parket stelt dat er voldoende ernstige aanwijzingen zijn dat het om de bestuurder gaat.

ANTWERPEN 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u