Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

 Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

Een 41-jarige man uit Elsene heeft het afgelopen nacht behoorlijk bont gemaakt in het Brusselse verkeer. Niet alleen reed hij aan een veel te hoge snelheid door een rood verkeerslicht, toen hij vervolgens stopte om zich door de politie te laten controleren, botste hij ook nog eens tegen de voorzijde van het politievoertuig. De man bleek te diep in het glas te hebben gekeken. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was een politiepatrouille die de veertiger dinsdagavond omstreeks 23.30 uur opmerkte toen hij op het kruispunt van de Vleurgatsesteenweg en de Louizalaan aan hoge snelheid door een rood verkeerslicht reed. De agenten zetten de achtervolging in en stelden daarbij vast dat de man 140 km/uur reed. Even verderop op de Louizalaan hield de man halt en probeerde te parkeren om zich door de politie te laten controleren. Bij dat manoeuvre reed hij echter hard tegen de voorzijde van het politievoertuig, dat daarbij zwaar beschadigd raakte.

De 41-jarige man moest een alcoholcontrole afleggen en daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Het Brusselse parket trok zijn rijbewijs voor onbepaalde tijd in.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu