Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

 Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

Een 41-jarige man uit Elsene heeft het afgelopen nacht behoorlijk bont gemaakt in het Brusselse verkeer. Niet alleen reed hij aan een veel te hoge snelheid door een rood verkeerslicht, toen hij vervolgens stopte om zich door de politie te laten controleren, botste hij ook nog eens tegen de voorzijde van het politievoertuig. De man bleek te diep in het glas te hebben gekeken. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was een politiepatrouille die de veertiger dinsdagavond omstreeks 23.30 uur opmerkte toen hij op het kruispunt van de Vleurgatsesteenweg en de Louizalaan aan hoge snelheid door een rood verkeerslicht reed. De agenten zetten de achtervolging in en stelden daarbij vast dat de man 140 km/uur reed. Even verderop op de Louizalaan hield de man halt en probeerde te parkeren om zich door de politie te laten controleren. Bij dat manoeuvre reed hij echter hard tegen de voorzijde van het politievoertuig, dat daarbij zwaar beschadigd raakte.

De 41-jarige man moest een alcoholcontrole afleggen en daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Het Brusselse parket trok zijn rijbewijs voor onbepaalde tijd in.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u