Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

 Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

Een 41-jarige man uit Elsene heeft het afgelopen nacht behoorlijk bont gemaakt in het Brusselse verkeer. Niet alleen reed hij aan een veel te hoge snelheid door een rood verkeerslicht, toen hij vervolgens stopte om zich door de politie te laten controleren, botste hij ook nog eens tegen de voorzijde van het politievoertuig. De man bleek te diep in het glas te hebben gekeken. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was een politiepatrouille die de veertiger dinsdagavond omstreeks 23.30 uur opmerkte toen hij op het kruispunt van de Vleurgatsesteenweg en de Louizalaan aan hoge snelheid door een rood verkeerslicht reed. De agenten zetten de achtervolging in en stelden daarbij vast dat de man 140 km/uur reed. Even verderop op de Louizalaan hield de man halt en probeerde te parkeren om zich door de politie te laten controleren. Bij dat manoeuvre reed hij echter hard tegen de voorzijde van het politievoertuig, dat daarbij zwaar beschadigd raakte.

De 41-jarige man moest een alcoholcontrole afleggen en daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Het Brusselse parket trok zijn rijbewijs voor onbepaalde tijd in.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u