Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

 Beschonken snelheidsduivel botst bij parkeren tegen politievoertuig

Een 41-jarige man uit Elsene heeft het afgelopen nacht behoorlijk bont gemaakt in het Brusselse verkeer. Niet alleen reed hij aan een veel te hoge snelheid door een rood verkeerslicht, toen hij vervolgens stopte om zich door de politie te laten controleren, botste hij ook nog eens tegen de voorzijde van het politievoertuig. De man bleek te diep in het glas te hebben gekeken. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was een politiepatrouille die de veertiger dinsdagavond omstreeks 23.30 uur opmerkte toen hij op het kruispunt van de Vleurgatsesteenweg en de Louizalaan aan hoge snelheid door een rood verkeerslicht reed. De agenten zetten de achtervolging in en stelden daarbij vast dat de man 140 km/uur reed. Even verderop op de Louizalaan hield de man halt en probeerde te parkeren om zich door de politie te laten controleren. Bij dat manoeuvre reed hij echter hard tegen de voorzijde van het politievoertuig, dat daarbij zwaar beschadigd raakte.

De 41-jarige man moest een alcoholcontrole afleggen en daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Het Brusselse parket trok zijn rijbewijs voor onbepaalde tijd in.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u