Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

 Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

Waarom trekt er deze zomer een heuse BOB Bende op pad? IntoLaw stelt de zomerse BOB-campagne voor en duidt waar er extra alcoholcontroles plaatsvinden.

  • Wie is de BOB Bende?
  • Wat doet de BOB Bende?
  • Wat is de BOB Onderscheiding?

Op 8 juni werd het startschot gegeven voor de nieuwe BOB-campagne die ons de hele zomer waarschuwt voor de gevolgen van alcohol achter het stuur. De aftrap van de campagne ging gepaard met een blaasmarathon van 72 uur. Maar hoewel u bepaalde rechten heeft bij een alcoholcontrole, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Daarom stuurt BOB deze zomer een preventiebende op pad.

Wie is de BOB Bende?

De BOB-campagne zet niet enkel in op extra alcoholcontroles deze zomer. Ook het sensibiliserende luik van de BOB-campagne wordt extra ondersteund door de BOB Bende, in samenwerking met Assuralia, de Belgische Brouwers, VSV, Brussel Mobiliteit en AWSR. Deze bende bestaat uit:

  • Anne-Catherine: inspirerend Instagramster
  • Dries: kandidaat The Voice van Vlaanderen die tweede werd in de finale
  • Diana Lisa: dansende, zingende, bloggende en Youtubende vlogger
  • Quentin: vormt samen met Diana Lisa de succesvolle muziekgroep Arden
  • Saïd: videoreporter en vlogger bij Bruzz

Wat doet de BOB Bende?

De leden van deze jonge enthousiaste bende zijn vast niet bij iedereen even bekend. Wel passen zij perfect binnen de leefwereld van jongeren. Alcoholcontrole is immers een ding, positieve preventie een ander. Daarom gaat de BOB Bende heel de zomer op festivals, zonnige terrasjes en WK-evenementen op zoek naar positieve verhalen van mensen die trots zijn om BOB te zijn.

Die verhalen kan u volgen op, jawel, de Facebook- en Instagrampagina van BOB. Echte BOB’s krijgen van de BOB Bende een zonnebril cadeau met de slogan ‘je verzekeraar is trots op BOB’.

Wat is de BOB Onderscheiding?

Heeft u een zaak waar alcohol geserveerd wordt? Of organiseert u een zomers evenement? Horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen maken kans op een BOB Onderscheiding door hun zaak of evenement BOB-proof te maken. De BOB Bende controleert daarom of u alcoholvrije dranken aanbiedt en of u bijvoorbeeld ook informatie verstrekt betreffende openbaar vervoer of overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

De BOB Bende toert rond met een checklist die u helpt bij het uitdragen van deze BOB-attitude.

Bij de start van de BOB-campagne werd ook het terugkommoment voor de rijopleiding met een simulatie dronken rijden goedgekeurd. Een initiatief om jongeren meteen het goede voorbeeld te geven. Gaf u een minder goed voorbeeld? Vul onderstaand formulier in om eventuele boetes te laten berekenen of contacteer meteen de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u