Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

 Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

Waarom trekt er deze zomer een heuse BOB Bende op pad? IntoLaw stelt de zomerse BOB-campagne voor en duidt waar er extra alcoholcontroles plaatsvinden.

  • Wie is de BOB Bende?
  • Wat doet de BOB Bende?
  • Wat is de BOB Onderscheiding?

Op 8 juni werd het startschot gegeven voor de nieuwe BOB-campagne die ons de hele zomer waarschuwt voor de gevolgen van alcohol achter het stuur. De aftrap van de campagne ging gepaard met een blaasmarathon van 72 uur. Maar hoewel u bepaalde rechten heeft bij een alcoholcontrole, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Daarom stuurt BOB deze zomer een preventiebende op pad.

Wie is de BOB Bende?

De BOB-campagne zet niet enkel in op extra alcoholcontroles deze zomer. Ook het sensibiliserende luik van de BOB-campagne wordt extra ondersteund door de BOB Bende, in samenwerking met Assuralia, de Belgische Brouwers, VSV, Brussel Mobiliteit en AWSR. Deze bende bestaat uit:

  • Anne-Catherine: inspirerend Instagramster
  • Dries: kandidaat The Voice van Vlaanderen die tweede werd in de finale
  • Diana Lisa: dansende, zingende, bloggende en Youtubende vlogger
  • Quentin: vormt samen met Diana Lisa de succesvolle muziekgroep Arden
  • Saïd: videoreporter en vlogger bij Bruzz

Wat doet de BOB Bende?

De leden van deze jonge enthousiaste bende zijn vast niet bij iedereen even bekend. Wel passen zij perfect binnen de leefwereld van jongeren. Alcoholcontrole is immers een ding, positieve preventie een ander. Daarom gaat de BOB Bende heel de zomer op festivals, zonnige terrasjes en WK-evenementen op zoek naar positieve verhalen van mensen die trots zijn om BOB te zijn.

Die verhalen kan u volgen op, jawel, de Facebook- en Instagrampagina van BOB. Echte BOB’s krijgen van de BOB Bende een zonnebril cadeau met de slogan ‘je verzekeraar is trots op BOB’.

Wat is de BOB Onderscheiding?

Heeft u een zaak waar alcohol geserveerd wordt? Of organiseert u een zomers evenement? Horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen maken kans op een BOB Onderscheiding door hun zaak of evenement BOB-proof te maken. De BOB Bende controleert daarom of u alcoholvrije dranken aanbiedt en of u bijvoorbeeld ook informatie verstrekt betreffende openbaar vervoer of overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

De BOB Bende toert rond met een checklist die u helpt bij het uitdragen van deze BOB-attitude.

Bij de start van de BOB-campagne werd ook het terugkommoment voor de rijopleiding met een simulatie dronken rijden goedgekeurd. Een initiatief om jongeren meteen het goede voorbeeld te geven. Gaf u een minder goed voorbeeld? Vul onderstaand formulier in om eventuele boetes te laten berekenen of contacteer meteen de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u