Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

 Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

Waarom trekt er deze zomer een heuse BOB Bende op pad? IntoLaw stelt de zomerse BOB-campagne voor en duidt waar er extra alcoholcontroles plaatsvinden.

  • Wie is de BOB Bende?
  • Wat doet de BOB Bende?
  • Wat is de BOB Onderscheiding?

Op 8 juni werd het startschot gegeven voor de nieuwe BOB-campagne die ons de hele zomer waarschuwt voor de gevolgen van alcohol achter het stuur. De aftrap van de campagne ging gepaard met een blaasmarathon van 72 uur. Maar hoewel u bepaalde rechten heeft bij een alcoholcontrole, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Daarom stuurt BOB deze zomer een preventiebende op pad.

Wie is de BOB Bende?

De BOB-campagne zet niet enkel in op extra alcoholcontroles deze zomer. Ook het sensibiliserende luik van de BOB-campagne wordt extra ondersteund door de BOB Bende, in samenwerking met Assuralia, de Belgische Brouwers, VSV, Brussel Mobiliteit en AWSR. Deze bende bestaat uit:

  • Anne-Catherine: inspirerend Instagramster
  • Dries: kandidaat The Voice van Vlaanderen die tweede werd in de finale
  • Diana Lisa: dansende, zingende, bloggende en Youtubende vlogger
  • Quentin: vormt samen met Diana Lisa de succesvolle muziekgroep Arden
  • Saïd: videoreporter en vlogger bij Bruzz

Wat doet de BOB Bende?

De leden van deze jonge enthousiaste bende zijn vast niet bij iedereen even bekend. Wel passen zij perfect binnen de leefwereld van jongeren. Alcoholcontrole is immers een ding, positieve preventie een ander. Daarom gaat de BOB Bende heel de zomer op festivals, zonnige terrasjes en WK-evenementen op zoek naar positieve verhalen van mensen die trots zijn om BOB te zijn.

Die verhalen kan u volgen op, jawel, de Facebook- en Instagrampagina van BOB. Echte BOB’s krijgen van de BOB Bende een zonnebril cadeau met de slogan ‘je verzekeraar is trots op BOB’.

Wat is de BOB Onderscheiding?

Heeft u een zaak waar alcohol geserveerd wordt? Of organiseert u een zomers evenement? Horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen maken kans op een BOB Onderscheiding door hun zaak of evenement BOB-proof te maken. De BOB Bende controleert daarom of u alcoholvrije dranken aanbiedt en of u bijvoorbeeld ook informatie verstrekt betreffende openbaar vervoer of overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

De BOB Bende toert rond met een checklist die u helpt bij het uitdragen van deze BOB-attitude.

Bij de start van de BOB-campagne werd ook het terugkommoment voor de rijopleiding met een simulatie dronken rijden goedgekeurd. Een initiatief om jongeren meteen het goede voorbeeld te geven. Gaf u een minder goed voorbeeld? Vul onderstaand formulier in om eventuele boetes te laten berekenen of contacteer meteen de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u