Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

 Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

Waarom trekt er deze zomer een heuse BOB Bende op pad? IntoLaw stelt de zomerse BOB-campagne voor en duidt waar er extra alcoholcontroles plaatsvinden.

  • Wie is de BOB Bende?
  • Wat doet de BOB Bende?
  • Wat is de BOB Onderscheiding?

Op 8 juni werd het startschot gegeven voor de nieuwe BOB-campagne die ons de hele zomer waarschuwt voor de gevolgen van alcohol achter het stuur. De aftrap van de campagne ging gepaard met een blaasmarathon van 72 uur. Maar hoewel u bepaalde rechten heeft bij een alcoholcontrole, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Daarom stuurt BOB deze zomer een preventiebende op pad.

Wie is de BOB Bende?

De BOB-campagne zet niet enkel in op extra alcoholcontroles deze zomer. Ook het sensibiliserende luik van de BOB-campagne wordt extra ondersteund door de BOB Bende, in samenwerking met Assuralia, de Belgische Brouwers, VSV, Brussel Mobiliteit en AWSR. Deze bende bestaat uit:

  • Anne-Catherine: inspirerend Instagramster
  • Dries: kandidaat The Voice van Vlaanderen die tweede werd in de finale
  • Diana Lisa: dansende, zingende, bloggende en Youtubende vlogger
  • Quentin: vormt samen met Diana Lisa de succesvolle muziekgroep Arden
  • Saïd: videoreporter en vlogger bij Bruzz

Wat doet de BOB Bende?

De leden van deze jonge enthousiaste bende zijn vast niet bij iedereen even bekend. Wel passen zij perfect binnen de leefwereld van jongeren. Alcoholcontrole is immers een ding, positieve preventie een ander. Daarom gaat de BOB Bende heel de zomer op festivals, zonnige terrasjes en WK-evenementen op zoek naar positieve verhalen van mensen die trots zijn om BOB te zijn.

Die verhalen kan u volgen op, jawel, de Facebook- en Instagrampagina van BOB. Echte BOB’s krijgen van de BOB Bende een zonnebril cadeau met de slogan ‘je verzekeraar is trots op BOB’.

Wat is de BOB Onderscheiding?

Heeft u een zaak waar alcohol geserveerd wordt? Of organiseert u een zomers evenement? Horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen maken kans op een BOB Onderscheiding door hun zaak of evenement BOB-proof te maken. De BOB Bende controleert daarom of u alcoholvrije dranken aanbiedt en of u bijvoorbeeld ook informatie verstrekt betreffende openbaar vervoer of overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

De BOB Bende toert rond met een checklist die u helpt bij het uitdragen van deze BOB-attitude.

Bij de start van de BOB-campagne werd ook het terugkommoment voor de rijopleiding met een simulatie dronken rijden goedgekeurd. Een initiatief om jongeren meteen het goede voorbeeld te geven. Gaf u een minder goed voorbeeld? Vul onderstaand formulier in om eventuele boetes te laten berekenen of contacteer meteen de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u