Belgen rijden 99.000 keer door rood

 Belgen rijden 99.000 keer door rood

Automobilisten die door het rode licht rijden, moeten veel strenger aangepakt worden, zegt de vicevoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Er is zowat overal in het land een forse stijging in het aantal roodrijders merkbaar.

Het aantal processen-verbaal voor het negeren van het stoplicht in de politiezone Gent bijvoorbeeld steeg tussen 2012 en 2013 met meer dan 16 procent. En ook de statistieken bijgehouden door de federale politie vertonen een stijging. Voor 2014 waren er zo'n 99.000 pv's voor deze zware overtreding, ruim 10.000 meer dan een jaar eerder. De oorzaken voor deze toename zijn niet meteen duidelijk. In politiekringen wordt gewezen op de stijgende onoplettendheid bij heel wat bestuurders, "die met hun radio, gsm of andere dingen bezig zijn, en dan plots verrast worden door het licht dat op rood springt."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u