Belg wil 130 rijden op snelwegen

 Belg wil 130 rijden op snelwegen

Tachtig procent van de Belgen is voorstander van een systeem waarbij je op snelwegen 130 km/u mag rijden bij droog weer en 110 km/u als het regent. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsorganisatie Touring bij meer dan 1.000 Belgen, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Mobiliteitsorganisatie Touring is verbaasd over het hoge aantal Belgen dat die Franse snelheidslimieten wil hanteren. "Maar ons land kan je niet vergelijken met Frankrijk. Ons wegennet is anders. In Frankrijk kan je vaak 50 tot 100 kilometer aan één stuk rijden zonder grote op- en afritten tegen te komen. Maar België ligt er vol mee. Daardoor moeten auto's hier vaker remmen en uitwijken. De snelheid verhogen naar 130 km/u is dus niet zonder risico", stelt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring.

Volgens een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) zullen er alleen al bij droog weer jaarlijks 30 extra verkeersdoden vallen als 130 km/u de nieuwe maximumsnelheid wordt. 

BRUSSEL 08/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u