Belg wil 130 rijden op snelwegen
Dinsdag 08 December 2015

Tachtig procent van de Belgen is voorstander van een systeem waarbij je op snelwegen 130 km/u mag rijden bij droog weer en 110 km/u als het regent. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsorganisatie Touring bij meer dan 1.000 Belgen, zo schrijven de kranten van Mediahuis.
Mobiliteitsorganisatie Touring is verbaasd over het hoge aantal Belgen dat die Franse snelheidslimieten wil hanteren. "Maar ons land kan je niet vergelijken met Frankrijk. Ons wegennet is anders. In Frankrijk kan je vaak 50 tot 100 kilometer aan één stuk rijden zonder grote op- en afritten tegen te komen. Maar België ligt er vol mee. Daardoor moeten auto's hier vaker remmen en uitwijken. De snelheid verhogen naar 130 km/u is dus niet zonder risico", stelt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring.
Volgens een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) zullen er alleen al bij droog weer jaarlijks 30 extra verkeersdoden vallen als 130 km/u de nieuwe maximumsnelheid wordt.
BRUSSEL 08/12 (BELGA)
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer