Autobestuurder overleden in Zulte: vrachtwagenbestuurder kon aanrijding niet vermijden

 Autobestuurder overleden in Zulte: vrachtwagenbestuurder kon aanrijding niet vermijden

De autobestuurder die woensdagavond om het leven kwam na een aanrijding met een vrachtwagen, was een 51-jarige man uit Oostrozebeke. De vrachtwagenbestuurder kon de aanrijding niet vermijden, zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde op de N43 ter hoogte van de Pontstraat, op de grens met West-Vlaanderen. "Een personenwagen Mercedes komende uit de Kapellestraat die de N43 wilde opdraaien in de richting van Waregem, werd in de linkerflank gegrepen door een vrachtwagen die op de N43 reed komende uit de richting van Waregem", zegt het parket.

De personenwagen vloog in brand en de bestuurder van de auto overleed ter plaatse. Het parket stuurde een verkeersdeskundige. De vrachtwagenbestuurder, een 46-jarige man uit Zulte, legde een negatieve ademtest af. Door het ongeval was de rijbaan in beide richtingen versperd.

ZULTE 10/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u