Autobestuurder die advocaat op Vespa doodreed in Oudenaarde blijft in cel

 Autobestuurder die advocaat op Vespa doodreed in Oudenaarde blijft in cel

De autobestuurder die zondagochtend in dronken toestand in Oudenaarde een advocaat op een Vespa doodreed, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde dinsdag beslist.

De bestuurder van de personenwagen week in een bocht van de Beverestraat in Oudenaarde af van zijn rijbaan. Hij reed daarop aan de linkerkant van de rijbaan frontaal in op een Vespa die reglementair aan de rechterzijde van de rijbaan, in de richting van het centrum van Oudenaarde, reed.

De bestuurder van de motorfiets Vespa, de 39-jarige advocaat Peter Browaeys uit Oudenaarde, overleed ter plaatse. De bestuurder van de personenwagen, een 37-jarige man uit Brakel, had gedronken. Hij werd zondagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden.

De raadkamer in Oudenaarde bevestigde dinsdag zijn aanhouding, zodat de man een maand langer in de cel blijft.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u