Autobestuurder die advocaat op Vespa doodreed in Oudenaarde blijft in cel

 Autobestuurder die advocaat op Vespa doodreed in Oudenaarde blijft in cel

De autobestuurder die zondagochtend in dronken toestand in Oudenaarde een advocaat op een Vespa doodreed, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde dinsdag beslist.

De bestuurder van de personenwagen week in een bocht van de Beverestraat in Oudenaarde af van zijn rijbaan. Hij reed daarop aan de linkerkant van de rijbaan frontaal in op een Vespa die reglementair aan de rechterzijde van de rijbaan, in de richting van het centrum van Oudenaarde, reed.

De bestuurder van de motorfiets Vespa, de 39-jarige advocaat Peter Browaeys uit Oudenaarde, overleed ter plaatse. De bestuurder van de personenwagen, een 37-jarige man uit Brakel, had gedronken. Hij werd zondagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden.

De raadkamer in Oudenaarde bevestigde dinsdag zijn aanhouding, zodat de man een maand langer in de cel blijft.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u