Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

 Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

De politie heeft zondag een auto klemgereden op de Antwerpse Ring na een lange achtervolging die in het Vlaams-Brabantse Zellik was begonnen. De bestuurder probeerde aan een controle te ontkomen. Dat werd vernomen bij de federale politie.

Iets na 16 uur had de Brabantse wegpolitie een auto met Nederlandse transitplaten gecontroleerd in Zellik. De bestuurder had geen boorddocumenten bij en kon zichzelf ook niet identificeren. De man stemde ermee in om de patrouille naar het bureau te volgen voor verdere controle.

Onderweg ging hij er echter vandoor en zette via de E19 koers richting Antwerpen. "De patrouille had intussen versterking gekregen van twee tot drie extra ploegen en een motorrijder. Tijdens de achtervolging haalde de auto snelheden tot 230 kilometer per uur. Zelfs op de pechstrook reed hij 200", zegt federaal politiewoordvoerder Peter De Waele.

De lokale politie van Antwerpen stuurde één van zijn nieuwe Snelle Respons Teams (SRT) naar de Craeybeckxtunnel, vanwaar die mee de achtervolging in zette. De auto reed richting centrum, maar ging dan via de Singel toch terug de Ring op richting Nederland. De wagen van het SRT-team werd ter hoogte van de afrit Borgerhout geramd, maar de agenten bleven ongedeerd. Het vluchtende voertuig werd even verderop klem gereden.

"De bestuurder was lichtgewond geraakt en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar intussen ontslagen en bevindt zich nu in de verkeerspost Antwerpen, waar hij verhoord wordt. Daaruit zal moeten blijken of het niet beschikken over de nodige documenten de enige reden was dat hij er vandoor is gegaan", zegt Peter De Waele.

ANTWERPEN 06/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u