Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

 Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

De politie heeft zondag een auto klemgereden op de Antwerpse Ring na een lange achtervolging die in het Vlaams-Brabantse Zellik was begonnen. De bestuurder probeerde aan een controle te ontkomen. Dat werd vernomen bij de federale politie.

Iets na 16 uur had de Brabantse wegpolitie een auto met Nederlandse transitplaten gecontroleerd in Zellik. De bestuurder had geen boorddocumenten bij en kon zichzelf ook niet identificeren. De man stemde ermee in om de patrouille naar het bureau te volgen voor verdere controle.

Onderweg ging hij er echter vandoor en zette via de E19 koers richting Antwerpen. "De patrouille had intussen versterking gekregen van twee tot drie extra ploegen en een motorrijder. Tijdens de achtervolging haalde de auto snelheden tot 230 kilometer per uur. Zelfs op de pechstrook reed hij 200", zegt federaal politiewoordvoerder Peter De Waele.

De lokale politie van Antwerpen stuurde één van zijn nieuwe Snelle Respons Teams (SRT) naar de Craeybeckxtunnel, vanwaar die mee de achtervolging in zette. De auto reed richting centrum, maar ging dan via de Singel toch terug de Ring op richting Nederland. De wagen van het SRT-team werd ter hoogte van de afrit Borgerhout geramd, maar de agenten bleven ongedeerd. Het vluchtende voertuig werd even verderop klem gereden.

"De bestuurder was lichtgewond geraakt en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar intussen ontslagen en bevindt zich nu in de verkeerspost Antwerpen, waar hij verhoord wordt. Daaruit zal moeten blijken of het niet beschikken over de nodige documenten de enige reden was dat hij er vandoor is gegaan", zegt Peter De Waele.

ANTWERPEN 06/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u