Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

 Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

De politie heeft zondag een auto klemgereden op de Antwerpse Ring na een lange achtervolging die in het Vlaams-Brabantse Zellik was begonnen. De bestuurder probeerde aan een controle te ontkomen. Dat werd vernomen bij de federale politie.

Iets na 16 uur had de Brabantse wegpolitie een auto met Nederlandse transitplaten gecontroleerd in Zellik. De bestuurder had geen boorddocumenten bij en kon zichzelf ook niet identificeren. De man stemde ermee in om de patrouille naar het bureau te volgen voor verdere controle.

Onderweg ging hij er echter vandoor en zette via de E19 koers richting Antwerpen. "De patrouille had intussen versterking gekregen van twee tot drie extra ploegen en een motorrijder. Tijdens de achtervolging haalde de auto snelheden tot 230 kilometer per uur. Zelfs op de pechstrook reed hij 200", zegt federaal politiewoordvoerder Peter De Waele.

De lokale politie van Antwerpen stuurde één van zijn nieuwe Snelle Respons Teams (SRT) naar de Craeybeckxtunnel, vanwaar die mee de achtervolging in zette. De auto reed richting centrum, maar ging dan via de Singel toch terug de Ring op richting Nederland. De wagen van het SRT-team werd ter hoogte van de afrit Borgerhout geramd, maar de agenten bleven ongedeerd. Het vluchtende voertuig werd even verderop klem gereden.

"De bestuurder was lichtgewond geraakt en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar intussen ontslagen en bevindt zich nu in de verkeerspost Antwerpen, waar hij verhoord wordt. Daaruit zal moeten blijken of het niet beschikken over de nodige documenten de enige reden was dat hij er vandoor is gegaan", zegt Peter De Waele.

ANTWERPEN 06/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u