Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

 Auto klem gereden op Antwerpse Ring na wilde achtervolging

De politie heeft zondag een auto klemgereden op de Antwerpse Ring na een lange achtervolging die in het Vlaams-Brabantse Zellik was begonnen. De bestuurder probeerde aan een controle te ontkomen. Dat werd vernomen bij de federale politie.

Iets na 16 uur had de Brabantse wegpolitie een auto met Nederlandse transitplaten gecontroleerd in Zellik. De bestuurder had geen boorddocumenten bij en kon zichzelf ook niet identificeren. De man stemde ermee in om de patrouille naar het bureau te volgen voor verdere controle.

Onderweg ging hij er echter vandoor en zette via de E19 koers richting Antwerpen. "De patrouille had intussen versterking gekregen van twee tot drie extra ploegen en een motorrijder. Tijdens de achtervolging haalde de auto snelheden tot 230 kilometer per uur. Zelfs op de pechstrook reed hij 200", zegt federaal politiewoordvoerder Peter De Waele.

De lokale politie van Antwerpen stuurde één van zijn nieuwe Snelle Respons Teams (SRT) naar de Craeybeckxtunnel, vanwaar die mee de achtervolging in zette. De auto reed richting centrum, maar ging dan via de Singel toch terug de Ring op richting Nederland. De wagen van het SRT-team werd ter hoogte van de afrit Borgerhout geramd, maar de agenten bleven ongedeerd. Het vluchtende voertuig werd even verderop klem gereden.

"De bestuurder was lichtgewond geraakt en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar intussen ontslagen en bevindt zich nu in de verkeerspost Antwerpen, waar hij verhoord wordt. Daaruit zal moeten blijken of het niet beschikken over de nodige documenten de enige reden was dat hij er vandoor is gegaan", zegt Peter De Waele.

ANTWERPEN 06/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u