Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

 Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

De lokale politie in Antwerpen is een onderzoek gestart nadat een filmpje op de microblogsite Twitter werd gepubliceerd. In de video rijdt een combi een rij traagrijdende wagens - mogelijk een file - voorbij, over een grasrijke middenberm. Daarover berichtte VTM zaterdagavond.

Een Twitter-gebruiker plaatste het bewuste filmpje zaterdagochtend online. Het toont vermoedelijk een buurt aan de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje. Volgens de Twitteraar dateren de feiten van 18.35 uur vrijdagavond.

De politie vroeg de melder om meer uitleg en bekijkt de kwestie nu. "We zijn aan het uitzoeken welke ploeg in aanmerking komt voor de feiten. Het standpunt is dat verkeersovertredingen van onze eigen collega's niet worden getolereerd", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen, "maar er zijn omstandigheden waar dit toch verantwoord zou kunnen worden. Als de collega zijn of haar boekje te buiten is gegaan, dan kan die daar op worden aangesproken."

Volgens Bastiaenssen kan dat gaan over een procedure bij de politierechtbank, alsook een intern tuchtsanctie. "Er is een puntensysteem. Iemand die overtredingen begaat, verliest door dat puntensysteem mogelijk tijdelijk zijn rijvergunning, wat een impact op dienstregeling kan hebben."

Op Twitter kreeg ook de verspreider van de video kritiek. Mogelijk maakte de persoon de video terwijl hij - al dan niet stilstaand - de bestuurder van het voertuig was. "We proberen mensen te sensibiliseren dat wanneer zij dingen zien, dat ze in eerste instantie zelf op een verantwoorde manier hun verkeersgedrag aanpassen. Wanneer het de spuigaten uitloopt, kunnen ze het ons melden, zodat wij erop kunnen inspelen, maar in principe kan filmen achter het stuur ook niet, natuurlijk", aldus Bastiaenssen.

ANTWERPEN 04/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u