Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

 Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

De lokale politie in Antwerpen is een onderzoek gestart nadat een filmpje op de microblogsite Twitter werd gepubliceerd. In de video rijdt een combi een rij traagrijdende wagens - mogelijk een file - voorbij, over een grasrijke middenberm. Daarover berichtte VTM zaterdagavond.

Een Twitter-gebruiker plaatste het bewuste filmpje zaterdagochtend online. Het toont vermoedelijk een buurt aan de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje. Volgens de Twitteraar dateren de feiten van 18.35 uur vrijdagavond.

De politie vroeg de melder om meer uitleg en bekijkt de kwestie nu. "We zijn aan het uitzoeken welke ploeg in aanmerking komt voor de feiten. Het standpunt is dat verkeersovertredingen van onze eigen collega's niet worden getolereerd", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen, "maar er zijn omstandigheden waar dit toch verantwoord zou kunnen worden. Als de collega zijn of haar boekje te buiten is gegaan, dan kan die daar op worden aangesproken."

Volgens Bastiaenssen kan dat gaan over een procedure bij de politierechtbank, alsook een intern tuchtsanctie. "Er is een puntensysteem. Iemand die overtredingen begaat, verliest door dat puntensysteem mogelijk tijdelijk zijn rijvergunning, wat een impact op dienstregeling kan hebben."

Op Twitter kreeg ook de verspreider van de video kritiek. Mogelijk maakte de persoon de video terwijl hij - al dan niet stilstaand - de bestuurder van het voertuig was. "We proberen mensen te sensibiliseren dat wanneer zij dingen zien, dat ze in eerste instantie zelf op een verantwoorde manier hun verkeersgedrag aanpassen. Wanneer het de spuigaten uitloopt, kunnen ze het ons melden, zodat wij erop kunnen inspelen, maar in principe kan filmen achter het stuur ook niet, natuurlijk", aldus Bastiaenssen.

ANTWERPEN 04/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u