Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

 Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

De lokale politie in Antwerpen is een onderzoek gestart nadat een filmpje op de microblogsite Twitter werd gepubliceerd. In de video rijdt een combi een rij traagrijdende wagens - mogelijk een file - voorbij, over een grasrijke middenberm. Daarover berichtte VTM zaterdagavond.

Een Twitter-gebruiker plaatste het bewuste filmpje zaterdagochtend online. Het toont vermoedelijk een buurt aan de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje. Volgens de Twitteraar dateren de feiten van 18.35 uur vrijdagavond.

De politie vroeg de melder om meer uitleg en bekijkt de kwestie nu. "We zijn aan het uitzoeken welke ploeg in aanmerking komt voor de feiten. Het standpunt is dat verkeersovertredingen van onze eigen collega's niet worden getolereerd", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen, "maar er zijn omstandigheden waar dit toch verantwoord zou kunnen worden. Als de collega zijn of haar boekje te buiten is gegaan, dan kan die daar op worden aangesproken."

Volgens Bastiaenssen kan dat gaan over een procedure bij de politierechtbank, alsook een intern tuchtsanctie. "Er is een puntensysteem. Iemand die overtredingen begaat, verliest door dat puntensysteem mogelijk tijdelijk zijn rijvergunning, wat een impact op dienstregeling kan hebben."

Op Twitter kreeg ook de verspreider van de video kritiek. Mogelijk maakte de persoon de video terwijl hij - al dan niet stilstaand - de bestuurder van het voertuig was. "We proberen mensen te sensibiliseren dat wanneer zij dingen zien, dat ze in eerste instantie zelf op een verantwoorde manier hun verkeersgedrag aanpassen. Wanneer het de spuigaten uitloopt, kunnen ze het ons melden, zodat wij erop kunnen inspelen, maar in principe kan filmen achter het stuur ook niet, natuurlijk", aldus Bastiaenssen.

ANTWERPEN 04/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u