Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

 Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

De lokale politie in Antwerpen is een onderzoek gestart nadat een filmpje op de microblogsite Twitter werd gepubliceerd. In de video rijdt een combi een rij traagrijdende wagens - mogelijk een file - voorbij, over een grasrijke middenberm. Daarover berichtte VTM zaterdagavond.

Een Twitter-gebruiker plaatste het bewuste filmpje zaterdagochtend online. Het toont vermoedelijk een buurt aan de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje. Volgens de Twitteraar dateren de feiten van 18.35 uur vrijdagavond.

De politie vroeg de melder om meer uitleg en bekijkt de kwestie nu. "We zijn aan het uitzoeken welke ploeg in aanmerking komt voor de feiten. Het standpunt is dat verkeersovertredingen van onze eigen collega's niet worden getolereerd", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen, "maar er zijn omstandigheden waar dit toch verantwoord zou kunnen worden. Als de collega zijn of haar boekje te buiten is gegaan, dan kan die daar op worden aangesproken."

Volgens Bastiaenssen kan dat gaan over een procedure bij de politierechtbank, alsook een intern tuchtsanctie. "Er is een puntensysteem. Iemand die overtredingen begaat, verliest door dat puntensysteem mogelijk tijdelijk zijn rijvergunning, wat een impact op dienstregeling kan hebben."

Op Twitter kreeg ook de verspreider van de video kritiek. Mogelijk maakte de persoon de video terwijl hij - al dan niet stilstaand - de bestuurder van het voertuig was. "We proberen mensen te sensibiliseren dat wanneer zij dingen zien, dat ze in eerste instantie zelf op een verantwoorde manier hun verkeersgedrag aanpassen. Wanneer het de spuigaten uitloopt, kunnen ze het ons melden, zodat wij erop kunnen inspelen, maar in principe kan filmen achter het stuur ook niet, natuurlijk", aldus Bastiaenssen.

ANTWERPEN 04/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u