Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

 Antwerpse politie onderzoekt filmpje van combi die over middenberm rijdt

De lokale politie in Antwerpen is een onderzoek gestart nadat een filmpje op de microblogsite Twitter werd gepubliceerd. In de video rijdt een combi een rij traagrijdende wagens - mogelijk een file - voorbij, over een grasrijke middenberm. Daarover berichtte VTM zaterdagavond.

Een Twitter-gebruiker plaatste het bewuste filmpje zaterdagochtend online. Het toont vermoedelijk een buurt aan de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje. Volgens de Twitteraar dateren de feiten van 18.35 uur vrijdagavond.

De politie vroeg de melder om meer uitleg en bekijkt de kwestie nu. "We zijn aan het uitzoeken welke ploeg in aanmerking komt voor de feiten. Het standpunt is dat verkeersovertredingen van onze eigen collega's niet worden getolereerd", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen, "maar er zijn omstandigheden waar dit toch verantwoord zou kunnen worden. Als de collega zijn of haar boekje te buiten is gegaan, dan kan die daar op worden aangesproken."

Volgens Bastiaenssen kan dat gaan over een procedure bij de politierechtbank, alsook een intern tuchtsanctie. "Er is een puntensysteem. Iemand die overtredingen begaat, verliest door dat puntensysteem mogelijk tijdelijk zijn rijvergunning, wat een impact op dienstregeling kan hebben."

Op Twitter kreeg ook de verspreider van de video kritiek. Mogelijk maakte de persoon de video terwijl hij - al dan niet stilstaand - de bestuurder van het voertuig was. "We proberen mensen te sensibiliseren dat wanneer zij dingen zien, dat ze in eerste instantie zelf op een verantwoorde manier hun verkeersgedrag aanpassen. Wanneer het de spuigaten uitloopt, kunnen ze het ons melden, zodat wij erop kunnen inspelen, maar in principe kan filmen achter het stuur ook niet, natuurlijk", aldus Bastiaenssen.

ANTWERPEN 04/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u