Antwerpen werkt aan nieuwe campagne en actieplan rond verkeersveiligheid

 Antwerpen werkt aan nieuwe campagne en actieplan rond verkeersveiligheid

Het Antwerpse stadsbestuur start nog dit jaar met een bijkomend actieplan om de verkeersveiligheid in de Scheldestad te verbeteren. Interventieploegen van de lokale politie zullen specifieker werken rond het aan banden leggen van gevaarlijk rijgedrag, een pak meer wijken worden zone 30, er komen lessen verkeerseducatie met de focus op fietsvaardigheid voor alle schoolkinderen en in het najaar lanceert de stad een nieuwe sensibiliseringscampagne die de opvolger moet worden van klassieke slogans als "Graag traag" en "Merci om trager te rijden".

Volgens het stadsbestuur wordt de nieuwe verkeersveiligheidscampagne "een interactieve campagne die alle leeftijdsgroepen spelenderwijs kan sensibiliseren". De campagne zal het "correct en verantwoordelijk gedrag" in het verkeer moeten stimuleren en zal gericht zijn op alle weggebruikers. Ook zwakke weggebruikers moeten immers geresponsabiliseerd worden, luidt het. Wie toch nog verkeersonveilig gedrag vertoont, zal zwaarder worden gestraft. Volgens burgemeester Bart De Wever kan dat dankzij de Antwerpse politiehervorming die meer agenten op straat brengt. Probleemassen, zoals de Turnhoutsebaan, krijgen daarbij extra aandacht. Bovendien zou de pakkans voor foutparkeerders toegenomen moeten zijn, nu naast de politie ook parkeerwachters GAS-boetes kunnen uitschrijven.

Een uitbreiding in fases van het aantal zones 30, beginnend dit najaar met de omgeving van het Centraal Station en de wijken Antwerpen-Noord, moet tegen 2018 meer dan 90 procent van de stad zone 30 maken. De weginfrastructuur zal indien nodig aangepast worden om de juiste maximumsnelheid af te dwingen. Daarnaast komen er ook meer veilige wandel- en fietstrajecten door de stad. Volgens De Wever zijn deze inspanningen nodig om het aantal verkeersongevallen in Antwerpen "structureel naar beneden te krijgen". Vorig jaar vielen er in de stad nog 20 verkeersdoden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u