Antwerpen werkt aan nieuwe campagne en actieplan rond verkeersveiligheid

 Antwerpen werkt aan nieuwe campagne en actieplan rond verkeersveiligheid

Het Antwerpse stadsbestuur start nog dit jaar met een bijkomend actieplan om de verkeersveiligheid in de Scheldestad te verbeteren. Interventieploegen van de lokale politie zullen specifieker werken rond het aan banden leggen van gevaarlijk rijgedrag, een pak meer wijken worden zone 30, er komen lessen verkeerseducatie met de focus op fietsvaardigheid voor alle schoolkinderen en in het najaar lanceert de stad een nieuwe sensibiliseringscampagne die de opvolger moet worden van klassieke slogans als "Graag traag" en "Merci om trager te rijden".

Volgens het stadsbestuur wordt de nieuwe verkeersveiligheidscampagne "een interactieve campagne die alle leeftijdsgroepen spelenderwijs kan sensibiliseren". De campagne zal het "correct en verantwoordelijk gedrag" in het verkeer moeten stimuleren en zal gericht zijn op alle weggebruikers. Ook zwakke weggebruikers moeten immers geresponsabiliseerd worden, luidt het. Wie toch nog verkeersonveilig gedrag vertoont, zal zwaarder worden gestraft. Volgens burgemeester Bart De Wever kan dat dankzij de Antwerpse politiehervorming die meer agenten op straat brengt. Probleemassen, zoals de Turnhoutsebaan, krijgen daarbij extra aandacht. Bovendien zou de pakkans voor foutparkeerders toegenomen moeten zijn, nu naast de politie ook parkeerwachters GAS-boetes kunnen uitschrijven.

Een uitbreiding in fases van het aantal zones 30, beginnend dit najaar met de omgeving van het Centraal Station en de wijken Antwerpen-Noord, moet tegen 2018 meer dan 90 procent van de stad zone 30 maken. De weginfrastructuur zal indien nodig aangepast worden om de juiste maximumsnelheid af te dwingen. Daarnaast komen er ook meer veilige wandel- en fietstrajecten door de stad. Volgens De Wever zijn deze inspanningen nodig om het aantal verkeersongevallen in Antwerpen "structureel naar beneden te krijgen". Vorig jaar vielen er in de stad nog 20 verkeersdoden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u