Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

 Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

Meer dan 16.000 bestuurders werden tussen vorige maandag en donderdagavond betrapt op overdreven snelheid bij het voorbijrijden van de wegwerkzaamheden op de E40 tussen Wetteren en Erpe Mere. "Het gaat dan nog alleen maar om de vaststellingen met de trajectcontrole in de richting van Gent en de kust.", aldus Michel Van Butsele, diensthoofd van de federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen. "In de richting van Brussel kan de trajectcontrole niet gebruikt worden, omdat het verkeer via de middenberm wordt omgeleid. Maar in die richting gebruiken we een bemande camera, en vanaf 7 juli de semi-mobiele supercamera."

Dit is een enorm aantal, als je weet dat men met de trajectcontrole in beide richtingen in normale omstandigheden 'slechts' 500 snelheidsovertredingen vaststelt. "Blijkbaar nodigen de omstandigheden ter plaatse uit om sneller te rijden dan de toegestane 70 km/u, en de automobilisten realiseren zich blijkbaar ook niet dat er trajectcontrole wordt uitgevoerd op dat stuk autoweg.", stelt Van Butsele vast. Hij rekent er op dat een aantal automobilisten hun lesje zullen leren, als de boetes vanaf maandag verstuurd worden en vervolgens bij de hardrijders in de bus vallen.

Het wordt normaal gezien vanaf volgende week ook minder druk op de E40 tussen Gent en Brussel doordat heel wat autopendelaars met vakantie zijn. "Maar met het goede weer dat in het vooruitzicht wordt gesteld zal het anderzijds - zeker ook in de weekends - drukker worden door de dagjesmensen die naar de kust rijden.", aldus Van Butsele.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u