Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

 Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

Meer dan 16.000 bestuurders werden tussen vorige maandag en donderdagavond betrapt op overdreven snelheid bij het voorbijrijden van de wegwerkzaamheden op de E40 tussen Wetteren en Erpe Mere. "Het gaat dan nog alleen maar om de vaststellingen met de trajectcontrole in de richting van Gent en de kust.", aldus Michel Van Butsele, diensthoofd van de federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen. "In de richting van Brussel kan de trajectcontrole niet gebruikt worden, omdat het verkeer via de middenberm wordt omgeleid. Maar in die richting gebruiken we een bemande camera, en vanaf 7 juli de semi-mobiele supercamera."

Dit is een enorm aantal, als je weet dat men met de trajectcontrole in beide richtingen in normale omstandigheden 'slechts' 500 snelheidsovertredingen vaststelt. "Blijkbaar nodigen de omstandigheden ter plaatse uit om sneller te rijden dan de toegestane 70 km/u, en de automobilisten realiseren zich blijkbaar ook niet dat er trajectcontrole wordt uitgevoerd op dat stuk autoweg.", stelt Van Butsele vast. Hij rekent er op dat een aantal automobilisten hun lesje zullen leren, als de boetes vanaf maandag verstuurd worden en vervolgens bij de hardrijders in de bus vallen.

Het wordt normaal gezien vanaf volgende week ook minder druk op de E40 tussen Gent en Brussel doordat heel wat autopendelaars met vakantie zijn. "Maar met het goede weer dat in het vooruitzicht wordt gesteld zal het anderzijds - zeker ook in de weekends - drukker worden door de dagjesmensen die naar de kust rijden.", aldus Van Butsele.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u