Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

 Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

Meer dan 16.000 bestuurders werden tussen vorige maandag en donderdagavond betrapt op overdreven snelheid bij het voorbijrijden van de wegwerkzaamheden op de E40 tussen Wetteren en Erpe Mere. "Het gaat dan nog alleen maar om de vaststellingen met de trajectcontrole in de richting van Gent en de kust.", aldus Michel Van Butsele, diensthoofd van de federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen. "In de richting van Brussel kan de trajectcontrole niet gebruikt worden, omdat het verkeer via de middenberm wordt omgeleid. Maar in die richting gebruiken we een bemande camera, en vanaf 7 juli de semi-mobiele supercamera."

Dit is een enorm aantal, als je weet dat men met de trajectcontrole in beide richtingen in normale omstandigheden 'slechts' 500 snelheidsovertredingen vaststelt. "Blijkbaar nodigen de omstandigheden ter plaatse uit om sneller te rijden dan de toegestane 70 km/u, en de automobilisten realiseren zich blijkbaar ook niet dat er trajectcontrole wordt uitgevoerd op dat stuk autoweg.", stelt Van Butsele vast. Hij rekent er op dat een aantal automobilisten hun lesje zullen leren, als de boetes vanaf maandag verstuurd worden en vervolgens bij de hardrijders in de bus vallen.

Het wordt normaal gezien vanaf volgende week ook minder druk op de E40 tussen Gent en Brussel doordat heel wat autopendelaars met vakantie zijn. "Maar met het goede weer dat in het vooruitzicht wordt gesteld zal het anderzijds - zeker ook in de weekends - drukker worden door de dagjesmensen die naar de kust rijden.", aldus Van Butsele.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u