Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

 Al meer dan 16.000 bestuurders beboet aan wegwerkzaamheden op E40

Meer dan 16.000 bestuurders werden tussen vorige maandag en donderdagavond betrapt op overdreven snelheid bij het voorbijrijden van de wegwerkzaamheden op de E40 tussen Wetteren en Erpe Mere. "Het gaat dan nog alleen maar om de vaststellingen met de trajectcontrole in de richting van Gent en de kust.", aldus Michel Van Butsele, diensthoofd van de federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen. "In de richting van Brussel kan de trajectcontrole niet gebruikt worden, omdat het verkeer via de middenberm wordt omgeleid. Maar in die richting gebruiken we een bemande camera, en vanaf 7 juli de semi-mobiele supercamera."

Dit is een enorm aantal, als je weet dat men met de trajectcontrole in beide richtingen in normale omstandigheden 'slechts' 500 snelheidsovertredingen vaststelt. "Blijkbaar nodigen de omstandigheden ter plaatse uit om sneller te rijden dan de toegestane 70 km/u, en de automobilisten realiseren zich blijkbaar ook niet dat er trajectcontrole wordt uitgevoerd op dat stuk autoweg.", stelt Van Butsele vast. Hij rekent er op dat een aantal automobilisten hun lesje zullen leren, als de boetes vanaf maandag verstuurd worden en vervolgens bij de hardrijders in de bus vallen.

Het wordt normaal gezien vanaf volgende week ook minder druk op de E40 tussen Gent en Brussel doordat heel wat autopendelaars met vakantie zijn. "Maar met het goede weer dat in het vooruitzicht wordt gesteld zal het anderzijds - zeker ook in de weekends - drukker worden door de dagjesmensen die naar de kust rijden.", aldus Van Butsele.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u