Actie transportsector - Weyts belooft extra begeleidende maatregelen

 Actie transportsector - Weyts belooft extra begeleidende maatregelen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft na een onderhoud met vertegenwoordigers van de Belgische transportsector beloofd om werk te maken van begeleidende maatregelen. Met de inkomsten van de kilometerheffing zal er 100 miljoen euro extra bij het budget voor infrastructuurwerken komen. Daarnaast zijn de afschaffing van het EU-vignet, enkele verkeersbelastingen en een verlaging van de loonkost via het doelgroepenbeleid mogelijkheden die op tafel liggen. Vanaf vrijdag/morgen zitten de Vlaamse overheid en de transportsector opnieuw samen om deze maatregelen te concretiseren.

Donderdagmiddag hadden de vertegenwoordigers van Febetra, Transport en Logistiek Vlaanderen en UPTR een onderhoud met Weyts en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. De vertegenwoordigers reageerden positief na het onderhoud, maar ze benadrukten dat er nog geen concrete maatregelen werden besproken, dat komt de volgende dagen aan bod. Samen met de invoering van de kilometerheffing in april 2016 hoort ook de introductie van de On Board Unit (OBU). Met dit systeem zal ook het traject van buitenlandse chauffeurs in kaart en in rekening worden gebracht.

Daarnaast zal 100 miljoen euro van de kilometerheffing naar het budget voor infrastructuurwerken gaan. "Ons budget ligt nu op 300 miljoen euro, dit betekent dus een verhoging met een derde", zegt Weyts. De komende dagen liggen ook de afschaffing van verschillende verkeersbelastingen en het EU-vignet op tafel, voegt Weyts toe. Lode Verkinderen van TLV vindt de investering in infrastructuur "goed nieuws", maar mist nog steeds begeleidende maatregelen op korte termijn. "Het ziet er naar uit dat de kost zal doorgerekend worden."

BRUSSEL 18/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu