Actie transportsector - Weyts belooft extra begeleidende maatregelen

 Actie transportsector - Weyts belooft extra begeleidende maatregelen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft na een onderhoud met vertegenwoordigers van de Belgische transportsector beloofd om werk te maken van begeleidende maatregelen. Met de inkomsten van de kilometerheffing zal er 100 miljoen euro extra bij het budget voor infrastructuurwerken komen. Daarnaast zijn de afschaffing van het EU-vignet, enkele verkeersbelastingen en een verlaging van de loonkost via het doelgroepenbeleid mogelijkheden die op tafel liggen. Vanaf vrijdag/morgen zitten de Vlaamse overheid en de transportsector opnieuw samen om deze maatregelen te concretiseren.

Donderdagmiddag hadden de vertegenwoordigers van Febetra, Transport en Logistiek Vlaanderen en UPTR een onderhoud met Weyts en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. De vertegenwoordigers reageerden positief na het onderhoud, maar ze benadrukten dat er nog geen concrete maatregelen werden besproken, dat komt de volgende dagen aan bod. Samen met de invoering van de kilometerheffing in april 2016 hoort ook de introductie van de On Board Unit (OBU). Met dit systeem zal ook het traject van buitenlandse chauffeurs in kaart en in rekening worden gebracht.

Daarnaast zal 100 miljoen euro van de kilometerheffing naar het budget voor infrastructuurwerken gaan. "Ons budget ligt nu op 300 miljoen euro, dit betekent dus een verhoging met een derde", zegt Weyts. De komende dagen liggen ook de afschaffing van verschillende verkeersbelastingen en het EU-vignet op tafel, voegt Weyts toe. Lode Verkinderen van TLV vindt de investering in infrastructuur "goed nieuws", maar mist nog steeds begeleidende maatregelen op korte termijn. "Het ziet er naar uit dat de kost zal doorgerekend worden."

BRUSSEL 18/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u