Aantal vragen theoretisch rijexamen verdubbelt

 Aantal vragen theoretisch rijexamen verdubbelt

Mobiliteitsminister Ben Weyts werd in het Vlaams Parlement ondervraagd door Lorin Parys (N-VA) en Mathias De Clercq (Open Vld) over de verbetering van de rijopleiding en de regionale verschillen in slaagpercentages bij de examencentra. "Mijn kabinet heeft GOCA (dat de examencentra overkoepelt) de voorbije maanden gevraagd om na te denken over nieuwe middelen en technologie, teneinde verdere discussie te vermijden.", aldus Weyts. "In de loop van de volgende weken zullen alle examencentra in Vlaanderen overgeschakeld zijn op het gebruik van een aangesloten iPad tijdens het praktijkexamen, zodat het afgelegde parcours geregistreerd wordt."

Volgens Weyts zijn regionale verschillen echter niet te vermijden. In de regio Asse wordt bijvoorbeeld goed gescoord op het praktisch rijexamen, maar daar haalt men ook goede resultaten voor het theoretische gedeelte, dus de behaalde score wijst niet noodzakelijk op een gemakkelijk parcours of examinatoren. "Er is een conceptnota goedgekeurd met als speerpunten het voorzien van het terugkommoment en de opwaardering van het theoretisch en praktisch rijexamen.", aldus de minister. Het aantal vragen voor het theoretisch examen wordt volgend jaar al verhoogd van 350 tot 700. Elk kwartaal komen er honderd bij, zodat het bijna onmogelijk wordt de vragen visueel van buiten te leren.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u