Aantal vragen theoretisch rijexamen verdubbelt

 Aantal vragen theoretisch rijexamen verdubbelt

Mobiliteitsminister Ben Weyts werd in het Vlaams Parlement ondervraagd door Lorin Parys (N-VA) en Mathias De Clercq (Open Vld) over de verbetering van de rijopleiding en de regionale verschillen in slaagpercentages bij de examencentra. "Mijn kabinet heeft GOCA (dat de examencentra overkoepelt) de voorbije maanden gevraagd om na te denken over nieuwe middelen en technologie, teneinde verdere discussie te vermijden.", aldus Weyts. "In de loop van de volgende weken zullen alle examencentra in Vlaanderen overgeschakeld zijn op het gebruik van een aangesloten iPad tijdens het praktijkexamen, zodat het afgelegde parcours geregistreerd wordt."

Volgens Weyts zijn regionale verschillen echter niet te vermijden. In de regio Asse wordt bijvoorbeeld goed gescoord op het praktisch rijexamen, maar daar haalt men ook goede resultaten voor het theoretische gedeelte, dus de behaalde score wijst niet noodzakelijk op een gemakkelijk parcours of examinatoren. "Er is een conceptnota goedgekeurd met als speerpunten het voorzien van het terugkommoment en de opwaardering van het theoretisch en praktisch rijexamen.", aldus de minister. Het aantal vragen voor het theoretisch examen wordt volgend jaar al verhoogd van 350 tot 700. Elk kwartaal komen er honderd bij, zodat het bijna onmogelijk wordt de vragen visueel van buiten te leren.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u