Aantal vragen theoretisch rijexamen verdubbelt

 Aantal vragen theoretisch rijexamen verdubbelt

Mobiliteitsminister Ben Weyts werd in het Vlaams Parlement ondervraagd door Lorin Parys (N-VA) en Mathias De Clercq (Open Vld) over de verbetering van de rijopleiding en de regionale verschillen in slaagpercentages bij de examencentra. "Mijn kabinet heeft GOCA (dat de examencentra overkoepelt) de voorbije maanden gevraagd om na te denken over nieuwe middelen en technologie, teneinde verdere discussie te vermijden.", aldus Weyts. "In de loop van de volgende weken zullen alle examencentra in Vlaanderen overgeschakeld zijn op het gebruik van een aangesloten iPad tijdens het praktijkexamen, zodat het afgelegde parcours geregistreerd wordt."

Volgens Weyts zijn regionale verschillen echter niet te vermijden. In de regio Asse wordt bijvoorbeeld goed gescoord op het praktisch rijexamen, maar daar haalt men ook goede resultaten voor het theoretische gedeelte, dus de behaalde score wijst niet noodzakelijk op een gemakkelijk parcours of examinatoren. "Er is een conceptnota goedgekeurd met als speerpunten het voorzien van het terugkommoment en de opwaardering van het theoretisch en praktisch rijexamen.", aldus de minister. Het aantal vragen voor het theoretisch examen wordt volgend jaar al verhoogd van 350 tot 700. Elk kwartaal komen er honderd bij, zodat het bijna onmogelijk wordt de vragen visueel van buiten te leren.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u