8 op 10 Vlaamse kinderen vinden verkeer gevaarlijk

 8 op 10 Vlaamse kinderen vinden verkeer gevaarlijk

Tachtig procent van de kinderen vindt het verkeer gevaarlijk. Dat blijkt uit "Het Megagrote Zeppe & Zikki Verkeersonderzoek" van de gelijknamige animatiereeks op VTM, waarbij 23.500 kinderen en volwassenen werden ondervraagd. Daarnaast zegt de helft van de kinderen (46%) bang tot heel bang te zijn om gewond te geraken in het verkeer en hebben de meeste problemen met de drukte (77%) en de snelheid (82%). De resultaten tonen ook aan dat het vooral de moeder (39%) en de leerkracht op school (41%) zijn die verkeersopvoeding geven, en niet de vader (17%).

Goed nieuws is dat de meeste kinderen altijd hun veiligheidsgordel in de auto dragen (91%), het zebrapad gebruiken om over te steken (94%) en hun fietslicht aanzetten wanneer het donker begint te worden 97%). Negatief is dan weer dat 1 op 3 kinderen geen fietshelm draagt. Ook het dragen van een fluovestje is niet zo populair (70%). Kinderen vinden doorgaans dat hun ouders het goede voorbeeld geven door zelf hun veiligheidsgordel te dragen en zich aan de verkeersregels te houden. Het onderzoek toont wel 2 duidelijke uitzonderingen. Zo is er het gebruik van de gsm in de auto: 50% van de kinderen zegt dat hun ouders af en toe bellen in de auto. Slechts 38% van de ouders geeft effectief toe wel eens al rijdend te bellen of sms'en. Daarnaast vindt 16% van de kinderen dat hun ouders regelmatig te snel rijden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
close menu 1u