8 op 10 Vlaamse kinderen vinden verkeer gevaarlijk

 8 op 10 Vlaamse kinderen vinden verkeer gevaarlijk

Tachtig procent van de kinderen vindt het verkeer gevaarlijk. Dat blijkt uit "Het Megagrote Zeppe & Zikki Verkeersonderzoek" van de gelijknamige animatiereeks op VTM, waarbij 23.500 kinderen en volwassenen werden ondervraagd. Daarnaast zegt de helft van de kinderen (46%) bang tot heel bang te zijn om gewond te geraken in het verkeer en hebben de meeste problemen met de drukte (77%) en de snelheid (82%). De resultaten tonen ook aan dat het vooral de moeder (39%) en de leerkracht op school (41%) zijn die verkeersopvoeding geven, en niet de vader (17%).

Goed nieuws is dat de meeste kinderen altijd hun veiligheidsgordel in de auto dragen (91%), het zebrapad gebruiken om over te steken (94%) en hun fietslicht aanzetten wanneer het donker begint te worden 97%). Negatief is dan weer dat 1 op 3 kinderen geen fietshelm draagt. Ook het dragen van een fluovestje is niet zo populair (70%). Kinderen vinden doorgaans dat hun ouders het goede voorbeeld geven door zelf hun veiligheidsgordel te dragen en zich aan de verkeersregels te houden. Het onderzoek toont wel 2 duidelijke uitzonderingen. Zo is er het gebruik van de gsm in de auto: 50% van de kinderen zegt dat hun ouders af en toe bellen in de auto. Slechts 38% van de ouders geeft effectief toe wel eens al rijdend te bellen of sms'en. Daarnaast vindt 16% van de kinderen dat hun ouders regelmatig te snel rijden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u