7 boetes per dag voor asociale linksrijders

 7 boetes per dag voor asociale linksrijders

Dagelijks worden "slechts" 7 automobilisten beboet omdat ze links blijven rijden op de autosnelweg. Deze cijfers komen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Het gaat om zo'n 2.400 pv's per jaar.

De Wegcode zegt namelijk dat elke bestuurder zo dicht mogelijk bij de rechterkant van de weg moet rijden. Wie toch op de linkerrijstrook blijft rijden, riskeert een boete van 55 euro. "De regel zorgt ervoor dat het verkeer overzichtelijker wordt, én dus veiliger.", verklaart CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, die de cijfers opvroeg. Mobiliteitsorganisatie Touring vindt echter dat de politie tekortschiet. "Zulk rijgedrag is nochtans één van de belangrijkste frustraties bij weggebruikers." Ook automobilistenvereniging VAB wijst op de forse ergernis die dit rijgedrag met zich meebrengt. Maar bij de politie hebben ze "wel ander werk te doen", klinkt het daar. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat volgend jaar alvast een campagne rond dit thema organiseren.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u