21 gemeenten controleerden vorige zomer nooit op alcohol

 21 gemeenten controleerden vorige zomer nooit op alcohol

Volgens statistieken van Binnenlandse Zaken, waarop CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh de hand kon leggen, werden er tijdens de BOB-campagne van vorige zomer in 21 gemeenten nooit ademtesten afgenomen.

Het gaat om 13 Waalse en de 8 Vlaamse gemeenten Hemiksem, Heers, Kortessem, Linkebeek, Nieuwerkerken, Niel, Opglabbeek en Wijnegem. In het Limburgse Zutendaal werd slechts één ademtest afgenomen. Nochtans moesten er vorige zomer in totaal meer dan 200.000 chauffeurs blazen, al was dat vooral het werk van de grote politiezones. Kamerlid Van den Bergh wil alvast dat dit soort cijfermateriaal vaker openbaar wordt gemaakt, "zodat zwak presterende politiezones verplicht worden een tandje bij te steken". Hij pleit er ook voor om niet alleen van de BOB-campagnes een overzicht bij te houden, maar van alle alcoholcontroles die doorheen het jaar uitgevoerd worden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu