19 zware ongevallen per dag op onze snelwegen

 19 zware ongevallen per dag op onze snelwegen

Het aantal ongevallen in Vlaanderen gaat in stijgende lijn. Dat blijkt uit het nieuwe Verkeersindicatorenrapport, waarover Het Nieuwsblad maandag bericht. Het aantal zware ongevallen heeft vorig jaar zelfs een record bereikt. Het gaat om 6.908 zware incidenten - of 19 per dag - en dat zijn dan nog alleen de ongevallen op de snelwegen in Vlaanderen. De stijging is opmerkelijk, aldus de krant.

"Er zijn meerdere verklaringen mogelijk: de files in Vlaanderen duren nog langer dan vijf jaar geleden. Daardoor is de kans op een kop-staartaanrijding groter geworden. Zo'n aanrijding veroorzaakt vaak veel schade en we moeten een rijbaan dan vaak urenlang afsluiten", zegt het Vlaams Verkeerscentrum. "We zien ook een grotere mix van vrachtwagens en vrijetijdsverkeer op de baan. Dat kan voor conflicten zorgen. Wie in zijn vrijetijd op de baan is, heeft vaak een andere rijstijl. In combinatie met het drukke vrachtverkeer kan dat problemen opleveren." 

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u