19 zware ongevallen per dag op onze snelwegen

 19 zware ongevallen per dag op onze snelwegen

Het aantal ongevallen in Vlaanderen gaat in stijgende lijn. Dat blijkt uit het nieuwe Verkeersindicatorenrapport, waarover Het Nieuwsblad maandag bericht. Het aantal zware ongevallen heeft vorig jaar zelfs een record bereikt. Het gaat om 6.908 zware incidenten - of 19 per dag - en dat zijn dan nog alleen de ongevallen op de snelwegen in Vlaanderen. De stijging is opmerkelijk, aldus de krant.

"Er zijn meerdere verklaringen mogelijk: de files in Vlaanderen duren nog langer dan vijf jaar geleden. Daardoor is de kans op een kop-staartaanrijding groter geworden. Zo'n aanrijding veroorzaakt vaak veel schade en we moeten een rijbaan dan vaak urenlang afsluiten", zegt het Vlaams Verkeerscentrum. "We zien ook een grotere mix van vrachtwagens en vrijetijdsverkeer op de baan. Dat kan voor conflicten zorgen. Wie in zijn vrijetijd op de baan is, heeft vaak een andere rijstijl. In combinatie met het drukke vrachtverkeer kan dat problemen opleveren." 

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u