140 miljoen euro extra voor mobiliteit in Vlaanderen

 140 miljoen euro extra voor mobiliteit in Vlaanderen

Vlaanderen investeert komende anderhalf jaar 140 miljoen euro extra in wegen en openbaar vervoer. Dat schrijft De Tijd dinsdag. "We hebben bespaard, maar als regio zorgen we ervoor dat we meer over hebben voor de broodnodige investeringen in wegen", aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Dankzij de kilometerheffing voor vrachtwagens kan het budget voor wegenbouw in 2017 met minstens 100 miljoen euro omhoog. Dit jaar wordt ook 36 miljoen euro extra uitgetrokken voor voorbereidende werken van het Oosterweelproject in Antwerpen.

Daarnaast krijgt De Lijn 4 miljoen euro extra. Die investering werd mogelijk door de invoering van de Omnipas 65+, de betalende pas voor 65-plussers. Er werd van uitgegaan dat 300.000 65-plussers bereid zouden zijn 50 euro te betalen. Dat blijken er nu al 331.000 te zijn. "De invoering van een redelijke prijs heeft het respect voor het product en De Lijn verhoogd", aldus minister Weyts.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u