11 kleinere ongevallen met zelfrijdende auto's van Google

 11 kleinere ongevallen met zelfrijdende auto's van Google

De zelfrijdende auto’s van technologieconcern Google raakten in 6 jaar tijd bij 11 kleinere ongevallen betrokken. Na miljoenen testkilometers moest Google toegeven dat er ook ongevallen met zelfrijdende wagens kunnen gebeuren, "maar de computer lag nooit aan de basis van de ongevallen en wist meermaals ongevallen te voorkomen", zegt projectleider Chris Urmson.

Zeven keer botste een andere automobilist tegen een Google-auto. Bij de ongevallen was er enkel lichte schade aan de wagens en vielen geen gewonden. "Wanneer men genoeg tijd op de weg doorbrengt, zullen ongevallen gebeuren, gelijk of men in een klassieke auto of een zelfrijdend voertuig zit.", aldus Urmson. De Google-vloot van meer dan 20 robotwagens legde ondertussen ruim 2,7 miljoen kilometer af, waarvan 1,6 miljoen in zelfrijdende modus.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u