Zwaargewonde bij ongeval met vluchtmisdrijf - bestuurder heeft zich aangegeven

 Zwaargewonde bij ongeval met vluchtmisdrijf - bestuurder heeft zich aangegeven

De bestuurder die verantwoordelijk was voor het ongeval op de Brusselse Werkhuizenkaai waarbij op zondag 29 maart een 27-jarige man zwaargewond raakte, heeft zichzelf afgelopen weekend aangegeven bij de politie. Het slachtoffer was bij het ongeval zijn linkerbeen verloren en liep verschillende breuken op terwijl de bestuurder was doorgereden. Pas zaterdag gaf hij zichzelf aan. Dat meldt het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart maar het juiste tijdstip is onduidelijk. Voorbijgangers, die geen getuige waren van het ongeval zelf, troffen het slachtoffer rond 03.45 uur bewusteloos aan op de Werkhuizenkaai. Het linkerbeen van de man was afgerukt en werd enkele meters verder teruggevonden, naast een brokstuk van de wagen die hem had aangereden. De twintiger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij in allerijl geopereerd werd voor de verwonding aan zijn linkerbeen en de breuken aan het hoofd en zijn andere been. Na de operaties werd de man in een kunstmatige coma gehouden.

Intussen ging de politie op zoek naar het voertuig dat bij het ongeval betrokken was, voorlopig evenwel zonder resultaat. De politie trof in de omgeving wel een wagen aan die beschadigd was na een aanrijding maar onderzoek wees uit dat dat bij een ander ongeval was gebeurd.

Vrijdag verscheen in de krant La Dernière Heure een interview met het slachtoffer en de dag daarop bood de bestuurder zichzelf aan bij de politie. Hij verklaarde dat hij na de aanrijding noch de politie noch zijn verzekeringsmaatschappij verwittigd had maar dat hij zijn wagen, een VW Touareg, bij kennissen had laten herstellen. Die wagen is intussen in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken.

BRUSSEL 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u