Zwaargewonde bij ongeval met vluchtmisdrijf - bestuurder heeft zich aangegeven

 Zwaargewonde bij ongeval met vluchtmisdrijf - bestuurder heeft zich aangegeven

De bestuurder die verantwoordelijk was voor het ongeval op de Brusselse Werkhuizenkaai waarbij op zondag 29 maart een 27-jarige man zwaargewond raakte, heeft zichzelf afgelopen weekend aangegeven bij de politie. Het slachtoffer was bij het ongeval zijn linkerbeen verloren en liep verschillende breuken op terwijl de bestuurder was doorgereden. Pas zaterdag gaf hij zichzelf aan. Dat meldt het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart maar het juiste tijdstip is onduidelijk. Voorbijgangers, die geen getuige waren van het ongeval zelf, troffen het slachtoffer rond 03.45 uur bewusteloos aan op de Werkhuizenkaai. Het linkerbeen van de man was afgerukt en werd enkele meters verder teruggevonden, naast een brokstuk van de wagen die hem had aangereden. De twintiger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij in allerijl geopereerd werd voor de verwonding aan zijn linkerbeen en de breuken aan het hoofd en zijn andere been. Na de operaties werd de man in een kunstmatige coma gehouden.

Intussen ging de politie op zoek naar het voertuig dat bij het ongeval betrokken was, voorlopig evenwel zonder resultaat. De politie trof in de omgeving wel een wagen aan die beschadigd was na een aanrijding maar onderzoek wees uit dat dat bij een ander ongeval was gebeurd.

Vrijdag verscheen in de krant La Dernière Heure een interview met het slachtoffer en de dag daarop bood de bestuurder zichzelf aan bij de politie. Hij verklaarde dat hij na de aanrijding noch de politie noch zijn verzekeringsmaatschappij verwittigd had maar dat hij zijn wagen, een VW Touareg, bij kennissen had laten herstellen. Die wagen is intussen in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken.

BRUSSEL 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u