Zwaargewonde bij ongeval met vluchtmisdrijf - bestuurder heeft zich aangegeven

 Zwaargewonde bij ongeval met vluchtmisdrijf - bestuurder heeft zich aangegeven

De bestuurder die verantwoordelijk was voor het ongeval op de Brusselse Werkhuizenkaai waarbij op zondag 29 maart een 27-jarige man zwaargewond raakte, heeft zichzelf afgelopen weekend aangegeven bij de politie. Het slachtoffer was bij het ongeval zijn linkerbeen verloren en liep verschillende breuken op terwijl de bestuurder was doorgereden. Pas zaterdag gaf hij zichzelf aan. Dat meldt het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart maar het juiste tijdstip is onduidelijk. Voorbijgangers, die geen getuige waren van het ongeval zelf, troffen het slachtoffer rond 03.45 uur bewusteloos aan op de Werkhuizenkaai. Het linkerbeen van de man was afgerukt en werd enkele meters verder teruggevonden, naast een brokstuk van de wagen die hem had aangereden. De twintiger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij in allerijl geopereerd werd voor de verwonding aan zijn linkerbeen en de breuken aan het hoofd en zijn andere been. Na de operaties werd de man in een kunstmatige coma gehouden.

Intussen ging de politie op zoek naar het voertuig dat bij het ongeval betrokken was, voorlopig evenwel zonder resultaat. De politie trof in de omgeving wel een wagen aan die beschadigd was na een aanrijding maar onderzoek wees uit dat dat bij een ander ongeval was gebeurd.

Vrijdag verscheen in de krant La Dernière Heure een interview met het slachtoffer en de dag daarop bood de bestuurder zichzelf aan bij de politie. Hij verklaarde dat hij na de aanrijding noch de politie noch zijn verzekeringsmaatschappij verwittigd had maar dat hij zijn wagen, een VW Touareg, bij kennissen had laten herstellen. Die wagen is intussen in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken.

BRUSSEL 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu