Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

 Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

In Antwerpen heeft de lokale politie in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange achtervolging en zoekactie een 17-jarige jongeman gevat die zonder rijbewijs met de wagen van een vriendin op pad gegaan was. De jonge bestuurder sloeg op de vlucht toen een patrouille hem aan een controle wilde onderwerpen op het Antwerpse Zuid. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed hij zich vast op een verkeersgeleider, vertrok opnieuw en raakte vervolgens een vijftal geparkeerde voertuigen en een woning.

De politiepatrouille merkte de wagen in kwestie, een Opel Corsa, omstreeks 4.00 uur op toen hij eerst stilviel op het kruispunt van de Brederodestraat en de Amerikalei en vervolgens nog eens op een volgend kruispunt op de Leien. De bestuurder bleek echter geen zin te hebben in een controle en reed aan hoge snelheid weg. Na een dolle rit met verschillende beschadigingen tot gevolg kwam de wagen tot stilstand tegen en gedeeltelijk bovenop een geparkeerde Mazda. De Opel Corsa bleek totaal vernield.

De verdachte sloeg daarop ook nog eens te voet op de vlucht, eerst richting Singel en vervolgens langs de trappen naar het perron van het station Antwerpen-Zuid. Daar verdween de jongeman in het struikgewas. De politie zette meteen een zoekactie op poten en kon de verdachte even later vatten aan de Jan Van Rijswijcklaan. Hij vertoonde een lichte verwonding aan het voorhoofd en krassen op de armen en polsen van zijn vlucht door de struiken.

Tijdens het verhoor bleek dat de jongeman geen rijbewijs in zijn bezit had en de wagen van een vriendin geleend had om sigaretten te gaan kopen.

ANTWERPEN 15/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u