Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

 Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

In Antwerpen heeft de lokale politie in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange achtervolging en zoekactie een 17-jarige jongeman gevat die zonder rijbewijs met de wagen van een vriendin op pad gegaan was. De jonge bestuurder sloeg op de vlucht toen een patrouille hem aan een controle wilde onderwerpen op het Antwerpse Zuid. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed hij zich vast op een verkeersgeleider, vertrok opnieuw en raakte vervolgens een vijftal geparkeerde voertuigen en een woning.

De politiepatrouille merkte de wagen in kwestie, een Opel Corsa, omstreeks 4.00 uur op toen hij eerst stilviel op het kruispunt van de Brederodestraat en de Amerikalei en vervolgens nog eens op een volgend kruispunt op de Leien. De bestuurder bleek echter geen zin te hebben in een controle en reed aan hoge snelheid weg. Na een dolle rit met verschillende beschadigingen tot gevolg kwam de wagen tot stilstand tegen en gedeeltelijk bovenop een geparkeerde Mazda. De Opel Corsa bleek totaal vernield.

De verdachte sloeg daarop ook nog eens te voet op de vlucht, eerst richting Singel en vervolgens langs de trappen naar het perron van het station Antwerpen-Zuid. Daar verdween de jongeman in het struikgewas. De politie zette meteen een zoekactie op poten en kon de verdachte even later vatten aan de Jan Van Rijswijcklaan. Hij vertoonde een lichte verwonding aan het voorhoofd en krassen op de armen en polsen van zijn vlucht door de struiken.

Tijdens het verhoor bleek dat de jongeman geen rijbewijs in zijn bezit had en de wagen van een vriendin geleend had om sigaretten te gaan kopen.

ANTWERPEN 15/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u