Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

 Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

In Antwerpen heeft de lokale politie in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange achtervolging en zoekactie een 17-jarige jongeman gevat die zonder rijbewijs met de wagen van een vriendin op pad gegaan was. De jonge bestuurder sloeg op de vlucht toen een patrouille hem aan een controle wilde onderwerpen op het Antwerpse Zuid. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed hij zich vast op een verkeersgeleider, vertrok opnieuw en raakte vervolgens een vijftal geparkeerde voertuigen en een woning.

De politiepatrouille merkte de wagen in kwestie, een Opel Corsa, omstreeks 4.00 uur op toen hij eerst stilviel op het kruispunt van de Brederodestraat en de Amerikalei en vervolgens nog eens op een volgend kruispunt op de Leien. De bestuurder bleek echter geen zin te hebben in een controle en reed aan hoge snelheid weg. Na een dolle rit met verschillende beschadigingen tot gevolg kwam de wagen tot stilstand tegen en gedeeltelijk bovenop een geparkeerde Mazda. De Opel Corsa bleek totaal vernield.

De verdachte sloeg daarop ook nog eens te voet op de vlucht, eerst richting Singel en vervolgens langs de trappen naar het perron van het station Antwerpen-Zuid. Daar verdween de jongeman in het struikgewas. De politie zette meteen een zoekactie op poten en kon de verdachte even later vatten aan de Jan Van Rijswijcklaan. Hij vertoonde een lichte verwonding aan het voorhoofd en krassen op de armen en polsen van zijn vlucht door de struiken.

Tijdens het verhoor bleek dat de jongeman geen rijbewijs in zijn bezit had en de wagen van een vriendin geleend had om sigaretten te gaan kopen.

ANTWERPEN 15/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u