Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

 Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

In Antwerpen heeft de lokale politie in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange achtervolging en zoekactie een 17-jarige jongeman gevat die zonder rijbewijs met de wagen van een vriendin op pad gegaan was. De jonge bestuurder sloeg op de vlucht toen een patrouille hem aan een controle wilde onderwerpen op het Antwerpse Zuid. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed hij zich vast op een verkeersgeleider, vertrok opnieuw en raakte vervolgens een vijftal geparkeerde voertuigen en een woning.

De politiepatrouille merkte de wagen in kwestie, een Opel Corsa, omstreeks 4.00 uur op toen hij eerst stilviel op het kruispunt van de Brederodestraat en de Amerikalei en vervolgens nog eens op een volgend kruispunt op de Leien. De bestuurder bleek echter geen zin te hebben in een controle en reed aan hoge snelheid weg. Na een dolle rit met verschillende beschadigingen tot gevolg kwam de wagen tot stilstand tegen en gedeeltelijk bovenop een geparkeerde Mazda. De Opel Corsa bleek totaal vernield.

De verdachte sloeg daarop ook nog eens te voet op de vlucht, eerst richting Singel en vervolgens langs de trappen naar het perron van het station Antwerpen-Zuid. Daar verdween de jongeman in het struikgewas. De politie zette meteen een zoekactie op poten en kon de verdachte even later vatten aan de Jan Van Rijswijcklaan. Hij vertoonde een lichte verwonding aan het voorhoofd en krassen op de armen en polsen van zijn vlucht door de struiken.

Tijdens het verhoor bleek dat de jongeman geen rijbewijs in zijn bezit had en de wagen van een vriendin geleend had om sigaretten te gaan kopen.

ANTWERPEN 15/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u