Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

 Zeventienjarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Antwerpse Zuid

In Antwerpen heeft de lokale politie in de nacht van dinsdag op woensdag na een lange achtervolging en zoekactie een 17-jarige jongeman gevat die zonder rijbewijs met de wagen van een vriendin op pad gegaan was. De jonge bestuurder sloeg op de vlucht toen een patrouille hem aan een controle wilde onderwerpen op het Antwerpse Zuid. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed hij zich vast op een verkeersgeleider, vertrok opnieuw en raakte vervolgens een vijftal geparkeerde voertuigen en een woning.

De politiepatrouille merkte de wagen in kwestie, een Opel Corsa, omstreeks 4.00 uur op toen hij eerst stilviel op het kruispunt van de Brederodestraat en de Amerikalei en vervolgens nog eens op een volgend kruispunt op de Leien. De bestuurder bleek echter geen zin te hebben in een controle en reed aan hoge snelheid weg. Na een dolle rit met verschillende beschadigingen tot gevolg kwam de wagen tot stilstand tegen en gedeeltelijk bovenop een geparkeerde Mazda. De Opel Corsa bleek totaal vernield.

De verdachte sloeg daarop ook nog eens te voet op de vlucht, eerst richting Singel en vervolgens langs de trappen naar het perron van het station Antwerpen-Zuid. Daar verdween de jongeman in het struikgewas. De politie zette meteen een zoekactie op poten en kon de verdachte even later vatten aan de Jan Van Rijswijcklaan. Hij vertoonde een lichte verwonding aan het voorhoofd en krassen op de armen en polsen van zijn vlucht door de struiken.

Tijdens het verhoor bleek dat de jongeman geen rijbewijs in zijn bezit had en de wagen van een vriendin geleend had om sigaretten te gaan kopen.

ANTWERPEN 15/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u