Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

 Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

Het negeren van het belsignaal en de rode lichten aan een spooroverweg is nog altijd een probleem. Dat heeft een gezamenlijke controleactie van de lokale politie en Securail maandag in het West-Vlaamse Menen en Wevelgem geleerd. Er werden zeven pv's uitgeschreven.

"We gingen voor het eerst in onze politiezone een samenwerking aan tussen leden van onze verkeerspolitie en partner Securail bij bepaalde spoorwegovergangen", zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. "We stelden ons verdekt op 's morgensvroeg en keken naar het gedrag van de weggebruikers op weg naar het werk, naar school..."

In Menen negeerden twee voertuigen het belsignaal en de rode lichten aan de spooroverweg in de Ieperstraat. De slagbomen waren toen al in beweging. Beide bestuurders kregen een pv. Van de ene werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken nadat het parket verwittigd werd. Van de andere bestuurder werd 450 euro geïnd. Het ging om een buitenlander die zijn rijbewijs niet bij had.

De resultaten in Wevelgem waren nog alarmerender. Een fietser negeerde het belsignaal en de rode lichten, terwijl de slagbomen al in beweging waren. Vier voetgangers negeerden de veiligheidssignalen, terwijl de slagbomen al neer waren. Er werden vijf pv's uitgeschreven. De weggebruikers zullen later door het parket gedagvaard worden of een minnelijke schikking krijgen.

MENEN/WEVELGEM 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u