Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

 Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

Het negeren van het belsignaal en de rode lichten aan een spooroverweg is nog altijd een probleem. Dat heeft een gezamenlijke controleactie van de lokale politie en Securail maandag in het West-Vlaamse Menen en Wevelgem geleerd. Er werden zeven pv's uitgeschreven.

"We gingen voor het eerst in onze politiezone een samenwerking aan tussen leden van onze verkeerspolitie en partner Securail bij bepaalde spoorwegovergangen", zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. "We stelden ons verdekt op 's morgensvroeg en keken naar het gedrag van de weggebruikers op weg naar het werk, naar school..."

In Menen negeerden twee voertuigen het belsignaal en de rode lichten aan de spooroverweg in de Ieperstraat. De slagbomen waren toen al in beweging. Beide bestuurders kregen een pv. Van de ene werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken nadat het parket verwittigd werd. Van de andere bestuurder werd 450 euro geïnd. Het ging om een buitenlander die zijn rijbewijs niet bij had.

De resultaten in Wevelgem waren nog alarmerender. Een fietser negeerde het belsignaal en de rode lichten, terwijl de slagbomen al in beweging waren. Vier voetgangers negeerden de veiligheidssignalen, terwijl de slagbomen al neer waren. Er werden vijf pv's uitgeschreven. De weggebruikers zullen later door het parket gedagvaard worden of een minnelijke schikking krijgen.

MENEN/WEVELGEM 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u