Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

 Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

Het negeren van het belsignaal en de rode lichten aan een spooroverweg is nog altijd een probleem. Dat heeft een gezamenlijke controleactie van de lokale politie en Securail maandag in het West-Vlaamse Menen en Wevelgem geleerd. Er werden zeven pv's uitgeschreven.

"We gingen voor het eerst in onze politiezone een samenwerking aan tussen leden van onze verkeerspolitie en partner Securail bij bepaalde spoorwegovergangen", zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. "We stelden ons verdekt op 's morgensvroeg en keken naar het gedrag van de weggebruikers op weg naar het werk, naar school..."

In Menen negeerden twee voertuigen het belsignaal en de rode lichten aan de spooroverweg in de Ieperstraat. De slagbomen waren toen al in beweging. Beide bestuurders kregen een pv. Van de ene werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken nadat het parket verwittigd werd. Van de andere bestuurder werd 450 euro geïnd. Het ging om een buitenlander die zijn rijbewijs niet bij had.

De resultaten in Wevelgem waren nog alarmerender. Een fietser negeerde het belsignaal en de rode lichten, terwijl de slagbomen al in beweging waren. Vier voetgangers negeerden de veiligheidssignalen, terwijl de slagbomen al neer waren. Er werden vijf pv's uitgeschreven. De weggebruikers zullen later door het parket gedagvaard worden of een minnelijke schikking krijgen.

MENEN/WEVELGEM 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u