Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

 Zeven pv's in Menen en Wevelgem voor negeren belsignaal en rood licht aan spooroverweg

Het negeren van het belsignaal en de rode lichten aan een spooroverweg is nog altijd een probleem. Dat heeft een gezamenlijke controleactie van de lokale politie en Securail maandag in het West-Vlaamse Menen en Wevelgem geleerd. Er werden zeven pv's uitgeschreven.

"We gingen voor het eerst in onze politiezone een samenwerking aan tussen leden van onze verkeerspolitie en partner Securail bij bepaalde spoorwegovergangen", zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. "We stelden ons verdekt op 's morgensvroeg en keken naar het gedrag van de weggebruikers op weg naar het werk, naar school..."

In Menen negeerden twee voertuigen het belsignaal en de rode lichten aan de spooroverweg in de Ieperstraat. De slagbomen waren toen al in beweging. Beide bestuurders kregen een pv. Van de ene werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken nadat het parket verwittigd werd. Van de andere bestuurder werd 450 euro geïnd. Het ging om een buitenlander die zijn rijbewijs niet bij had.

De resultaten in Wevelgem waren nog alarmerender. Een fietser negeerde het belsignaal en de rode lichten, terwijl de slagbomen al in beweging waren. Vier voetgangers negeerden de veiligheidssignalen, terwijl de slagbomen al neer waren. Er werden vijf pv's uitgeschreven. De weggebruikers zullen later door het parket gedagvaard worden of een minnelijke schikking krijgen.

MENEN/WEVELGEM 15/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u