Winterweer - Dertigtal ongevallen met hinder door gladde wegen

 Winterweer - Dertigtal ongevallen met hinder door gladde wegen

De eerste winterprik heeft de afgelopen uren voor de nodige verkeershinder gezorgd. Tussen middernacht en maandagochtend 6 uur gebeurde een dertigtal verkeersongevallen die hinder veroorzaakten. Dat is vernomen van Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Er waren vooral ongevallen met blikschade in de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen. Er kwam geen enkele melding uit de provincie Limburg, preciseert Bruyninckx.

Maandagochtend omstreeks 6.30 uur staat er ook al relatief veel file voor dit uur van de dag. De structurele ochtendspitsfiles groeien aan.

Het verkeerscentrum vraagt uitdrukkelijk om voorzichtig te rijden. Vooral op op- en afritten, in bochten en op bruggen kan het plaatselijk gevaarlijk glad zijn.

BRUSSEL 23/11(BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u