Wintertijd zorgt voor meer ongevallen

 Wintertijd zorgt voor meer ongevallen

De overschakeling op het winteruur, in de nacht van zaterdag op zondag, is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Daarvoor waarschuwt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Het aantal ongevallen stijgt traditioneel vanaf november, aangezien de avondspits een uur vroeger in het donker verloopt, en ook de ernst van de ongevallen stijgt. Daarom is het belangrijk om onderweg goed zichtbaar te zijn.

"Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent", aldus het BIVV. "Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt."

BIVV vraagt voetgangers dan ook om zich van ver zichtbaar te maken door het dragen van heldere kledij en reflecterende elementen. Daarnaast moeten automobilisten hun rijgedrag aanpassen, door voetgangers steeds voorrang te geven, te vertragen aan zebrapaden en zeker niet in te halen als ze een oversteekplaats naderen. Propere voorruiten, goed werkende ruitenwissers, ontwasemingssystemen en autolampen, verhogen de zichtbaarheid dan weer.

Om weggebruikers te wijzen op het belang van een goede zichtbaarheid, werden in de tankstations van Q8 affiches opgehangen met de slogan "zorg voor een klare kijk". Daarnaast worden vrijdag flyers en gadgets uitgedeeld.

BRUSSEL 23/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u