Winter Bob-campagne 2014

 Winter Bob-campagne 2014

Op 28 november start de jaarlijkse eindejaars BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Zoals elk jaar zal de politiezone Denderleeuw Haaltert aan deze campagne meewerken.  

Ondanks de vele inspanningen en het nogsteeds groeiende bewustzijn bij de bestuurders blijft het rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Niet alleen tijdens de weekends en de nacht rijden een groot aantal bestuurders onder invloed van alcohol.

Daarnaast stellen onze diensten vast dat er steeds meer vaststellingen zijn van bestuurders die rijden onder invloed van drugs. Bijgevolg zal er tijdens de BOB campagne ook hierop streng worden gecontroleerd.

Uit het verleden blijkt dat de combinatie van sensibilisering en controle resultaat oplevert. Daarom drijft de politiezone Denderleeuw Haaltert het aantal controles tijdens de BOB-campagne gevoelig op.

Naast enkele grote acties zullen er dagelijks kleinere prikacties worden georganiseerd. Ook op de kleinere, zogenaamde sluipwegen, zullen er controles gehouden worden.

Bron: http://www.lokalepolitie.be


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu