Wielrenner Yves Lampaert veroordeeld wegens overdreven snelheid
Zaterdag 20 Februari 2016

De Brugse politierechter heeft profwielrenner Yves Lampaert (24) veroordeeld voor een stevige snelheidsovertreding. De renner van Etixx-Quick Step kreeg 15 dagen rijverbod en een geldboete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel.
Op 7 augustus 2015 liep Lampaert om 23.15 uur tegen de lamp langs de Ringlaan in Ruiselede. De profrenner reed in de richting van Tielt aan een gecorrigeerde snelheid van 116 kilometer per uur. Op die plaats is 70 per uur de maximumsnelheid. De verdediging legde uit dat de beloftevolle renner die avond een BMW van de garage aan het testen was. Uiteindelijk heeft Lampaert die bewuste auto trouwens niet gekocht.
Op het moment van de inbreuk werd het rijbewijs van de wielrenner door de politie onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politierechter beperkte het rijverbod maandagochtend tot die 15 dagen, waardoor Lampaert zijn rijbewijs dus niet meer zal moeten inleveren.
Bron: Belga
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer