Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

  Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 1 miljoen euro om palletvervoer via de binnenvaart te stimuleren. De N-VA-minister wil op die manier de binnenvaart versterken en extra vrachtwagens van de weg halen.

Minister Weyts wijst op de mogelijkheden van de binnenvaart. "Onze waterwegen lenen zich niet alleen uitstekend voor containers en bulk: ook palletgoederen zoals bouwmaterialen of leeggoed kunnen perfect via het water vervoerd worden". Door dat palletvervoer nu een duwtje in de rug te geven, wil de N-VA-minister de filedruk helpen verminderen.

Dankzij het palletvervoer over het water worden vandaag al zo'n 8.000 vrachtwagenritten vermeden. Maar het kan nog beter, meent Weyts. "Door palletvervoer een gericht steuntje in de rug te geven, kunnen we nog eens duizenden vrachtwagenritten vermijden."

"Onze bedrijven laten groeien, zonder dat onze files groeien. Dat is de uitdaging", stelt de N-VA-minister. Concreet zullen bedrijven een project kunnen indienen bij de Vlaamse Overheid om aanspraak te maken op cofinanciering. Binnenvaartondernemingen en verladers kunnen tussen 3 november 2015 en 3 mei 2016 een steunaanvraag indienen bij Waterwegen en Zeekanaal NV of bij nv De Scheepvaart.

BRUSSEL 02/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u