Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

  Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 1 miljoen euro om palletvervoer via de binnenvaart te stimuleren. De N-VA-minister wil op die manier de binnenvaart versterken en extra vrachtwagens van de weg halen.

Minister Weyts wijst op de mogelijkheden van de binnenvaart. "Onze waterwegen lenen zich niet alleen uitstekend voor containers en bulk: ook palletgoederen zoals bouwmaterialen of leeggoed kunnen perfect via het water vervoerd worden". Door dat palletvervoer nu een duwtje in de rug te geven, wil de N-VA-minister de filedruk helpen verminderen.

Dankzij het palletvervoer over het water worden vandaag al zo'n 8.000 vrachtwagenritten vermeden. Maar het kan nog beter, meent Weyts. "Door palletvervoer een gericht steuntje in de rug te geven, kunnen we nog eens duizenden vrachtwagenritten vermijden."

"Onze bedrijven laten groeien, zonder dat onze files groeien. Dat is de uitdaging", stelt de N-VA-minister. Concreet zullen bedrijven een project kunnen indienen bij de Vlaamse Overheid om aanspraak te maken op cofinanciering. Binnenvaartondernemingen en verladers kunnen tussen 3 november 2015 en 3 mei 2016 een steunaanvraag indienen bij Waterwegen en Zeekanaal NV of bij nv De Scheepvaart.

BRUSSEL 02/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u