Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

  Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 1 miljoen euro om palletvervoer via de binnenvaart te stimuleren. De N-VA-minister wil op die manier de binnenvaart versterken en extra vrachtwagens van de weg halen.

Minister Weyts wijst op de mogelijkheden van de binnenvaart. "Onze waterwegen lenen zich niet alleen uitstekend voor containers en bulk: ook palletgoederen zoals bouwmaterialen of leeggoed kunnen perfect via het water vervoerd worden". Door dat palletvervoer nu een duwtje in de rug te geven, wil de N-VA-minister de filedruk helpen verminderen.

Dankzij het palletvervoer over het water worden vandaag al zo'n 8.000 vrachtwagenritten vermeden. Maar het kan nog beter, meent Weyts. "Door palletvervoer een gericht steuntje in de rug te geven, kunnen we nog eens duizenden vrachtwagenritten vermijden."

"Onze bedrijven laten groeien, zonder dat onze files groeien. Dat is de uitdaging", stelt de N-VA-minister. Concreet zullen bedrijven een project kunnen indienen bij de Vlaamse Overheid om aanspraak te maken op cofinanciering. Binnenvaartondernemingen en verladers kunnen tussen 3 november 2015 en 3 mei 2016 een steunaanvraag indienen bij Waterwegen en Zeekanaal NV of bij nv De Scheepvaart.

BRUSSEL 02/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u