Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

  Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 1 miljoen euro om palletvervoer via de binnenvaart te stimuleren. De N-VA-minister wil op die manier de binnenvaart versterken en extra vrachtwagens van de weg halen.

Minister Weyts wijst op de mogelijkheden van de binnenvaart. "Onze waterwegen lenen zich niet alleen uitstekend voor containers en bulk: ook palletgoederen zoals bouwmaterialen of leeggoed kunnen perfect via het water vervoerd worden". Door dat palletvervoer nu een duwtje in de rug te geven, wil de N-VA-minister de filedruk helpen verminderen.

Dankzij het palletvervoer over het water worden vandaag al zo'n 8.000 vrachtwagenritten vermeden. Maar het kan nog beter, meent Weyts. "Door palletvervoer een gericht steuntje in de rug te geven, kunnen we nog eens duizenden vrachtwagenritten vermijden."

"Onze bedrijven laten groeien, zonder dat onze files groeien. Dat is de uitdaging", stelt de N-VA-minister. Concreet zullen bedrijven een project kunnen indienen bij de Vlaamse Overheid om aanspraak te maken op cofinanciering. Binnenvaartondernemingen en verladers kunnen tussen 3 november 2015 en 3 mei 2016 een steunaanvraag indienen bij Waterwegen en Zeekanaal NV of bij nv De Scheepvaart.

BRUSSEL 02/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u