Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

  Weyts wil met steun voor palletvervoer vrachtwagens van de weg halen

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 1 miljoen euro om palletvervoer via de binnenvaart te stimuleren. De N-VA-minister wil op die manier de binnenvaart versterken en extra vrachtwagens van de weg halen.

Minister Weyts wijst op de mogelijkheden van de binnenvaart. "Onze waterwegen lenen zich niet alleen uitstekend voor containers en bulk: ook palletgoederen zoals bouwmaterialen of leeggoed kunnen perfect via het water vervoerd worden". Door dat palletvervoer nu een duwtje in de rug te geven, wil de N-VA-minister de filedruk helpen verminderen.

Dankzij het palletvervoer over het water worden vandaag al zo'n 8.000 vrachtwagenritten vermeden. Maar het kan nog beter, meent Weyts. "Door palletvervoer een gericht steuntje in de rug te geven, kunnen we nog eens duizenden vrachtwagenritten vermijden."

"Onze bedrijven laten groeien, zonder dat onze files groeien. Dat is de uitdaging", stelt de N-VA-minister. Concreet zullen bedrijven een project kunnen indienen bij de Vlaamse Overheid om aanspraak te maken op cofinanciering. Binnenvaartondernemingen en verladers kunnen tussen 3 november 2015 en 3 mei 2016 een steunaanvraag indienen bij Waterwegen en Zeekanaal NV of bij nv De Scheepvaart.

BRUSSEL 02/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u